Влада кажњава општине у којима није власт СНСД-а

Влада Републике Српске кажњава локалне заједнице у којима не влада СНСД, а крајни цех плаћају грађани. Однос власти се није промијенио ни усред временских непогода, па су тако остали глуви на вапаје Берковића и Модриче, поручено је, између осталог, у емисији Изазови БН ТВ.

Република Српска 03.06.2022 | 22:38
Влада кажњава општине у којима није власт СНСД-а

Општина Берковићи је најбољи показатељ односа Владе Републике Српске премалокалним заједницама у којима су на власти начелници из опозиције. За 10 година, једном су их посјетили високи званичници, а ни разорни земљотреси нису их додали на листу приоритета.

“Заиста су штете у милионским износима, са чим се Берковићи не могу носити. Штете ће бити веће него што је наш једногодишњи буџет. За то вријеме нисмо имали никакву помоћ. Чуо сам за изјаву премијера Вишковића да нисмо у његовом  календару , ја то тумачим да је премијер Вишковић поручио да њега тих 2.000 становника не интересује и да га не интересује тиух 270 километара квадратних територије коју покривамо.” , поручио је Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи (СДС).

Демантовао је изјаву члана Предсјеништва БиХ Милорада Додика да Берковићи нису аплицирали за помоћ. Маћехински однос Влада има и према општини Модрича у коју није стигла ни марака помоћи након поплава у јуну 2021. године.

“На све писмене захтјеве никада нисмо добили писмени одговор и када се на то све настави улагање Министарства по општинама. Није Модрича ван Републике Српске, нису то ни Берковићи, ми смо у Републици Српској и у Модричи не живи само становништво које гласа за мене и за СДС. Зашто ти људи морају бити таоци тих политика?”, упитао је Јовица Радуловић, начелник општине Модрича (СДС).

Расподјела приправничких мјеста широм Српске, сликовито показује приоритете владајућих. Тако је Бијељина добила два приправника, а Рогатица чак 26. Модрича 0, сем у јавним институцијама којима управља Влада РС, каже Радуловић.

“Како одговорити родитељима који су толико година школовали дјецу, гдје има и демобилисаних бораца, ратних - војних инвалида, породица погинулих бораца да им кажемо да ми не можемо да помогнемо, јер немамо одобрење или помоћ Владе РС?”, упитао је Јовица Радуловић, начелник општине Модрича.

У Вишеграду је покренут опозив начелника Младена Ђуровића, иначе кадра СНСД-а, јер је према ријечима Бране Смиљића, члана Комисије за буџет у тој општини, блокирао усвајање буџета и унио раздор међу грађане.

“Око запошљавање, не може нико да се запосли ако није из СНСД-а, ћак ни своје коалиционе партнере не уважавају и то је највеће запошљавање на хидроелектрану. Седам одборника из СНСД-а се запослило на мјесто директора.”, рекао је Смиљић. 

- Крајње је вријеме да Влада Српске постане влада свих њених грађана, закључили су саговорници у Изазовима БН телевизије.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Разлина

04.06.2022 06:58

Криминал Милорада Додика нема краја у свим сверама живота народа Р Србске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реаллист

05.06.2022 15:11

Дрзава БиХ је једина на свијету у којој мафија има своју дрзаву..Свака инстутитуција је у рукама мафије.ВАЉДА ЗАТО ШТО ТО ОДГОВАРА АМЕРИЦИ .Зато нас лидери увјеравају да је нама веца брига докле це Руси стици у Украјини него како мафија од народа отима задњу марку путем пдв и других подлости

ОДГОВОРИТЕ