Vlada kažnjava opštine u kojima nije vlast SNSD-a

Vlada Republike Srpske kažnjava lokalne zajednice u kojima ne vlada SNSD, a krajni ceh plaćaju građani. Odnos vlasti se nije promijenio ni usred vremenskih nepogoda, pa su tako ostali gluvi na vapaje Berkovića i Modriče, poručeno je, između ostalog, u emisiji Izazovi BN TV.

Republika Srpska 03.06.2022 | 22:38
Vlada kažnjava opštine u kojima nije vlast SNSD-a

Opština Berkovići je najbolji pokazatelj odnosa Vlade Republike Srpske premalokalnim zajednicama u kojima su na vlasti načelnici iz opozicije. Za 10 godina, jednom su ih posjetili visoki zvaničnici, a ni razorni zemljotresi nisu ih dodali na listu prioriteta.

“Zaista su štete u milionskim iznosima, sa čim se Berkovići ne mogu nositi. Štete će biti veće nego što je naš jednogodišnji budžet. Za to vrijeme nismo imali nikakvu pomoć. Čuo sam za izjavu premijera Viškovića da nismo u njegovom  kalendaru , ja to tumačim da je premijer Višković poručio da njega tih 2.000 stanovnika ne interesuje i da ga ne interesuje tiuh 270 kilometara kvadratnih teritorije koju pokrivamo.” , poručio je Nenad Abramović, načelnik opštine Berkovići (SDS).

Demantovao je izjavu člana Predsjeništva BiH Milorada Dodika da Berkovići nisu aplicirali za pomoć. Maćehinski odnos Vlada ima i prema opštini Modriča u koju nije stigla ni maraka pomoći nakon poplava u junu 2021. godine.

“Na sve pismene zahtjeve nikada nismo dobili pismeni odgovor i kada se na to sve nastavi ulaganje Ministarstva po opštinama. Nije Modriča van Republike Srpske, nisu to ni Berkovići, mi smo u Republici Srpskoj i u Modriči ne živi samo stanovništvo koje glasa za mene i za SDS. Zašto ti ljudi moraju biti taoci tih politika?”, upitao je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča (SDS).

Raspodjela pripravničkih mjesta širom Srpske, slikovito pokazuje prioritete vladajućih. Tako je Bijeljina dobila dva pripravnika, a Rogatica čak 26. Modriča 0, sem u javnim institucijama kojima upravlja Vlada RS, kaže Radulović.

“Kako odgovoriti roditeljima koji su toliko godina školovali djecu, gdje ima i demobilisanih boraca, ratnih - vojnih invalida, porodica poginulih boraca da im kažemo da mi ne možemo da pomognemo, jer nemamo odobrenje ili pomoć Vlade RS?”, upitao je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča.

U Višegradu je pokrenut opoziv načelnika Mladena Đurovića, inače kadra SNSD-a, jer je prema riječima Brane Smiljića, člana Komisije za budžet u toj opštini, blokirao usvajanje budžeta i unio razdor među građane.

“Oko zapošljavanje, ne može niko da se zaposli ako nije iz SNSD-a, ćak ni svoje koalicione partnere ne uvažavaju i to je najveće zapošljavanje na hidroelektranu. Sedam odbornika iz SNSD-a se zaposlilo na mjesto direktora.”, rekao je Smiljić. 

- Krajnje je vrijeme da Vlada Srpske postane vlada svih njenih građana, zaključili su sagovornici u Izazovima BN televizije.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Razlina

04.06.2022 06:58

Kriminal Milorada Dodika nema kraja u svim sverama života naroda R Srbske

ODGOVORITE
Name

Reallist

05.06.2022 15:11

Drzava BiH je jedina na svijetu u kojoj mafija ima svoju drzavu..Svaka instutitucija je u rukama mafije.VALJDA ZATO ŠTO TO ODGOVARA AMERICI .Zato nas lideri uvjeravaju da je nama veca briga dokle ce Rusi stici u Ukrajini nego kako mafija od naroda otima zadnju marku putem pdv i drugih podlosti

ODGOVORITE