Додиков салто мортале: Од независне Српске до БиХ (ВИДЕО)

У посљедњој деценији члан предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик је више пута најављивао отцјепљење Републике Српске али се након бомбастичних најава увијек десио заокрет па од тих прича није било ништа. Познаваоци политичких прилика кажу да је у посљедњим годинама увијек након Додикове драматичне најаве сецесије, услиједило повлачење и одустајање од те идеје.

Република Српска 03.06.2022 | 20:00
Додиков салто мортале: Од независне Српске до БиХ (ВИДЕО)

Од најаве отцјепљења Републике Српске до повлачења ручне и приче да о раздруживању нико озбиљан не размишља. Овако се кружном путањом креће Додикова реторика у посљедњих 7 година.

Све је почело на сабору СНСД-а 2015 године када је усвојена декларација под називом Република Српска слободна и независна. Тада је најављен референдум о независности Републике Српске. Међутим, од тог на крају није било ништа.

Пет година касније, Додик поново најављује самосталност Републике Српске изговоривши у Народној скупштини -Гоодбyе БиХ, wелцоме РСеxит, која је мото поборника изласка Велике Британије из Европске уније прилагођен нашим приликама.

Међутим. ни од ових најава није било ништа.

У наредном периоду Додик све мање помиње самосталност Републике Српске. Тако је у марту ове године у Бриселу рекао да Република Српска не ради на отцјепљењу од Босне и Херцеговине.

Драматични заокрети у Додиковој политици од отцјепљења Српске до прихватања БиХ, кажу они који прате политичке односе, јасно доказују да Додик питање независности потеже у зависности од дневнополитичких потреба.

Представници опозиције кажу да колико су Додикове приче о независности неискрене најбоље показује најава о враћању надлежности од које, како наводе, неће бити ништа јер ускоро истичу рокови за доношење закона Републике Српске којима би те надлежности биле враћене са нивоа Босне и Херцеговине.

Као конкретан примјер, из опозиције наводе помпезну причу о враћању надлежности кроз оснивање Агенције за лијекове Републике Српске, да би недавно из Министарства финансија било саопштено да у ребалансу буџета уопште не постоје средства потребна за оснивање и рад ове агенције.  

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Миркан

03.06.2022 18:24

Прво се бавио пољопривредом и то неуспјешно ,потом приватним бизнисом,такође неуспјешно а онда као такав улази у политику и крену га. Њега крену ,крену србовање али од Републике Српске како ствари стоје неће остати ништа. Само дугмићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.06.2022 19:30

Овај цовјек је донео папир од доктора,да је дусевни болесник.

Name

Ре

03.06.2022 20:00

А и тендер за дугмиће је проинтеров...

Name

А РСК?

03.06.2022 20:08

Настала у миру издана у рату. То је оно: "самоубиство из засједе"! Уз сво могуће наоружања у ВРС, десила се издаја од стране РС, али и од Србије, понајвише! Па да видите како је то када имаш све и одједни останеш без ичега ,онако из досаде.

Name

Дејан

03.06.2022 18:25

Највеци босанац свих времена. Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

03.06.2022 18:29

Који је то превртљивац , мутивода , лажов , преварант и наркодилер !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.06.2022 18:30

Додик је преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

03.06.2022 18:47

РС је алат за личне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.06.2022 18:50

Овај човек ме неодољиво подсећа на сеоског шверцера и претргу који буквално лаже и вара сопствени народ.Ово је јединствен случај у свету да становништво 15год.пада на исту причу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зао

03.06.2022 19:45

Ми је али то нам говори какав смо ми народ.

Name

Хе Хе

03.06.2022 20:20

Ви ништа не контате, човјек ради посао за који је постављен, иначе да не ради како треба ,странци би га као од шале лиферовали, међутим ствари се одвијају по плану ! Да се не лажемо, БИХ је боље стојала док је била у саставу Аустро -Угарске, данас је нај обичинији протекторат, мало мало парламент неке друге Државе разматра ситуацју у БИХ, шта и како треба даље ! Нај више ми је жао комшија Бошњака, они се уфурали са неком државом !

ОДГОВОРИТЕ