И Богољуб Карић на "црној листи" Европске уније

Познати српски бизнисмен и политичар Богољуб Карић од данас је на "црној листи" Европске уније. 

Србија 03.06.2022 | 18:35
И Богољуб Карић на "црној листи" Европске уније

"Заједно с члановима породице развио је мрежу предузећа за пословање некретнинама у Бјеларусији и мрежу контаката с породицом Александра Лукашенка. 

Посебно је блиско повезан с предузећем Дана Холдингс, као и с фирмом Дана Астра, бившим друштвом кћери предузећа Дана Холдингс, те је наводно био представник тих субјеката на састанцима с Лукашенком. 

Лукашенко је пројект Минск Wорлд, који је развила ова фирма повезана с Карићем, описао као "примјер сарадње словенског свијета". 

Захваљујући тим блиским везама с Лукашенком и особама у његовој пратњи, предузећа повезана с Карићем добила су повлаштени третман од Лукашенкова режима, укључујући порезне олакшице и земљишне честице за развој некретнина.

Он стога остварује корист од Лукашенкова режима и подржава ", стоји у одлуци Европског вијећа, објављеној данас, преноси политицки.ба.

Уз Карића, ЕУ је на "црну листу" ставила још 11 бјелоруских функционера и осам ентитета - фирми. 

(БН Фото: Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ехо

03.06.2022 17:01

Карицу сад це кувани кукурузи топло препоруцујем један

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

03.06.2022 18:01

Ма није могуће да се богатио сарађујући са властима, зар нису све стекли вредноћом, памећу, марљивим радом итд, наш Богољуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

03.06.2022 19:46

Сјече ли се ико Копривица трејд и увоз Лада 1600 из Русије на кредит..?????Човјек покренуо радио двије године испорућиво возила и онда три године примо уплате и одједном несто.Ојадио хуљаде и хиљаде купацаНаводно завршио у Бугарској....

ОДГОВОРИТЕ