I Bogoljub Karić na "crnoj listi" Evropske unije

Poznati srpski biznismen i političar Bogoljub Karić od danas je na "crnoj listi" Evropske unije. 

Srbija 03.06.2022 | 18:35
I Bogoljub Karić na "crnoj listi" Evropske unije

"Zajedno s članovima porodice razvio je mrežu preduzeća za poslovanje nekretninama u Bjelarusiji i mrežu kontakata s porodicom Aleksandra Lukašenka. 

Posebno je blisko povezan s preduzećem Dana Holdings, kao i s firmom Dana Astra, bivšim društvom kćeri preduzeća Dana Holdings, te je navodno bio predstavnik tih subjekata na sastancima s Lukašenkom. 

Lukašenko je projekt Minsk World, koji je razvila ova firma povezana s Karićem, opisao kao "primjer saradnje slovenskog svijeta". 

Zahvaljujući tim bliskim vezama s Lukašenkom i osobama u njegovoj pratnji, preduzeća povezana s Karićem dobila su povlašteni tretman od Lukašenkova režima, uključujući porezne olakšice i zemljišne čestice za razvoj nekretnina.

On stoga ostvaruje korist od Lukašenkova režima i podržava ", stoji u odluci Evropskog vijeća, objavljenoj danas, prenosi politicki.ba.

Uz Karića, EU je na "crnu listu" stavila još 11 bjeloruskih funkcionera i osam entiteta - firmi. 

(BN Foto: Agencije) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eho

03.06.2022 17:01

Karicu sad ce kuvani kukuruzi toplo preporucujem jedan

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

03.06.2022 18:01

Ma nije moguće da se bogatio sarađujući sa vlastima, zar nisu sve stekli vrednoćom, pameću, marljivim radom itd, naš Bogoljub

ODGOVORITE
Name

Dušan

03.06.2022 19:46

Sječe li se iko Koprivica trejd i uvoz Lada 1600 iz Rusije na kredit..?????Čovjek pokrenuo radio dvije godine isporućivo vozila i onda tri godine primo uplate i odjednom nesto.Ojadio huljade i hiljade kupacaNavodno završio u Bugarskoj....

ODGOVORITE