ЕУ позвала БиХ да усвоји буџет због одржавања избора

Европска унија позвала је надлежне институције у БиХ да наредне седмице усвоје нацрт буџета државе који ће омогућити одржавање општих избора, заказаних за 2. октобар.

Босна и Херцеговина 03.06.2022 | 13:58
ЕУ позвала БиХ да усвоји буџет због одржавања избора

Портпарол ЕУ Петер Стано сматра да је одржавање избора у БиХ од суштинске важности и позвао Савет министара БиХ, а посебно Министарство финансија, да на седници у понедељак усвоје нацрт буџета за ову годину.

"Такође, позивамо на брзу одлуку која ће обезбедити финансирање Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ и тренутна блокада мора хитно да се оконча", поручио је Стано, пренели су сарајевски медији.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Татар

03.06.2022 12:19

Ни ви ми нисте јасни .Читавих 30година нешто позивати и никако да дозовете Па зар вам није додијало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

03.06.2022 14:26

Па како корумпирани да дозволе правну дрзаву кад знају да це тад у затворее и врацање покрадениг отетог корумпирани се боре за свој прљави капитал а не правну дрзаву и зак9н за све једнак!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле, али зовите ме Баја

03.06.2022 15:16

Који буџет, који избори. Можемо их покрасти и без тога... Не може наааам нико ништааааа, јачи смо од судбинеееееее....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свето

03.06.2022 16:31

Народе казем вам не признајите изборе јер це бити превара.Ако садасња власт побиједи знајте да је покрала изборе уз помоц странаца.И за њих це најмање Срби да гласају.За снсд це гласове да обезбиједи Бакир Изетбеговиц и сви за које Додик ради.Народе не признајите изборе и избаците Милорада Додика и његову мафију из зграде владе,за руке и за ноге Толике отворене пљацке.А знате да се Америка и Бакир нису противили да тузиластво за криминал предје у руке ентитета А то знаци у руке владајуце мафије.Казем вам Срби да би Милорад Додик лицно испоруцивао Српски народ у нови Јасеновац..Цовјек је зиво зло

ОДГОВОРИТЕ