EU pozvala BiH da usvoji budžet zbog održavanja izbora

Evropska unija pozvala je nadležne institucije u BiH da naredne sedmice usvoje nacrt budžeta države koji će omogućiti održavanje opštih izbora, zakazanih za 2. oktobar.

Bosna i Hercegovina 03.06.2022 | 13:58
EU pozvala BiH da usvoji budžet zbog održavanja izbora

Portparol EU Peter Stano smatra da je održavanje izbora u BiH od suštinske važnosti i pozvao Savet ministara BiH, a posebno Ministarstvo finansija, da na sednici u ponedeljak usvoje nacrt budžeta za ovu godinu.

"Takođe, pozivamo na brzu odluku koja će obezbediti finansiranje Centralne izborne komisije (CIK) BiH i trenutna blokada mora hitno da se okonča", poručio je Stano, preneli su sarajevski mediji.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tatar

03.06.2022 12:19

Ni vi mi niste jasni .Čitavih 30godina nešto pozivati i nikako da dozovete Pa zar vam nije dodijalo

ODGOVORITE
Name

Oo

03.06.2022 14:26

Pa kako korumpirani da dozvole pravnu drzavu kad znaju da ce tad u zatvoree i vracanje pokradenig otetog korumpirani se bore za svoj prljavi kapital a ne pravnu drzavu i zak9n za sve jednak!!

ODGOVORITE
Name

Mile, ali zovite me Baja

03.06.2022 15:16

Koji budžet, koji izbori. Možemo ih pokrasti i bez toga... Ne može naaaam niko ništaaaaa, jači smo od sudbineeeeeee....

ODGOVORITE
Name

Sveto

03.06.2022 16:31

Narode kazem vam ne priznajite izbore jer ce biti prevara.Ako sadasnja vlast pobijedi znajte da je pokrala izbore uz pomoc stranaca.I za njih ce najmanje Srbi da glasaju.Za snsd ce glasove da obezbijedi Bakir Izetbegovic i svi za koje Dodik radi.Narode ne priznajite izbore i izbacite Milorada Dodika i njegovu mafiju iz zgrade vlade,za ruke i za noge Tolike otvorene pljacke.A znate da se Amerika i Bakir nisu protivili da tuzilastvo za kriminal predje u ruke entiteta A to znaci u ruke vladajuce mafije.Kazem vam Srbi da bi Milorad Dodik licno isporucivao Srpski narod u novi Jasenovac..Covjek je zivo zlo

ODGOVORITE