Лажно се представио као службеник Владе Српске и полицајац

Окружном јавном тужилаштву Бањалука у наставку акције "Купа" поднесен је извјештај против лица А.Б. из Бањалуке, јер је у претходном времену прибавио лажну службену легитимацију Владе Републике Српске, те службену легитимацију Синдиката полиције и полицијских старјешина Србије са службеном значком.

Република Српска 03.06.2022 | 09:50
Лажно се представио као службеник Владе Српске и полицајац

Истрагом је утврђено да је осумњичено лице лажну легитимацију употријебио као праву 21. јануара 2021. године, када се радницима Градске управе Бањалука представио као полицијски службеник запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

"Предметне легитимације пронађене су приликом претреса локације коју лице А.Б. користи и од истог привремено одузете“, наводи се у саопштењу.

Извјештај је поднијела Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Због овог, али и сличних случајева, МУП Српске упозорава грађане на појаву лажних службених легитимација које подсјећају на оригиналне/валидне легитимације различитих владиних институција и позива да у случају било какве сумње у вјеродостојност наведених исправа, случај пријаве најближој полицијској станици. 

Како пишу медији,  у питању је Аљоша Борковић (43) који је већ у пар наврата хапшен због разних кривичних дјела. 

(БН/Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Декаде

03.06.2022 08:23

Ниста ново и ови ионако лазу само

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дука

03.06.2022 09:08

Ако се не варам тај је уплетен у слуцај давид и специјалиста је при мупу рс за информатику рацунаре, сами себе хапсе након изврсене пљацке користи уз никакву казну, јао дрзаво криминална, постенима суде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

05.06.2022 08:03

Тако је. Скоро је јос око нецега спомињан! Мутан неки тип, изгледа да игра за висе тимова истовремено.

Name

незнам

03.06.2022 09:11

Каква је разлика измедју такви иони који су прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.06.2022 09:41

Видио човјек шта раде прави те се и он упустио у те воде, никакве разлике. Не пише да је неко оштећен, он се само мало поиграо. Шта ће му значка синдиката, пих..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лимун

03.06.2022 14:55

Па ни године му нисте у стању већ више пута потрефити, нема он толико година ?

ОДГОВОРИТЕ