Lažno se predstavio kao službenik Vlade Srpske i policajac

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u nastavku akcije "Kupa" podnesen je izvještaj protiv lica A.B. iz Banjaluke, jer je u prethodnom vremenu pribavio lažnu službenu legitimaciju Vlade Republike Srpske, te službenu legitimaciju Sindikata policije i policijskih starješina Srbije sa službenom značkom.

Republika Srpska 03.06.2022 | 09:50
Lažno se predstavio kao službenik Vlade Srpske i policajac

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeno lice lažnu legitimaciju upotrijebio kao pravu 21. januara 2021. godine, kada se radnicima Gradske uprave Banjaluka predstavio kao policijski službenik zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

"Predmetne legitimacije pronađene su prilikom pretresa lokacije koju lice A.B. koristi i od istog privremeno oduzete“, navodi se u saopštenju.

Izvještaj je podnijela Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zbog ovog, ali i sličnih slučajeva, MUP Srpske upozorava građane na pojavu lažnih službenih legitimacija koje podsjećaju na originalne/validne legitimacije različitih vladinih institucija i poziva da u slučaju bilo kakve sumnje u vjerodostojnost navedenih isprava, slučaj prijave najbližoj policijskoj stanici. 

Kako pišu mediji,  u pitanju je Aljoša Borković (43) koji je već u par navrata hapšen zbog raznih krivičnih djela. 

(BN/Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dekade

03.06.2022 08:23

Nista novo i ovi ionako lazu samo

ODGOVORITE
Name

Duka

03.06.2022 09:08

Ako se ne varam taj je upleten u slucaj david i specijalista je pri mupu rs za informatiku racunare, sami sebe hapse nakon izvrsene pljacke koristi uz nikakvu kaznu, jao drzavo kriminalna, postenima sude

ODGOVORITE
Name

Bob

05.06.2022 08:03

Tako je. Skoro je jos oko necega spominjan! Mutan neki tip, izgleda da igra za vise timova istovremeno.

Name

neznam

03.06.2022 09:11

Kakva je razlika izmedju takvi ioni koji su pravi.

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.06.2022 09:41

Vidio čovjek šta rade pravi te se i on upustio u te vode, nikakve razlike. Ne piše da je neko oštećen, on se samo malo poigrao. Šta će mu značka sindikata, pih..

ODGOVORITE
Name

Limun

03.06.2022 14:55

Pa ni godine mu niste u stanju već više puta potrefiti, nema on toliko godina ?

ODGOVORITE