Подршка МОЗЗАРТА сједећој одбојци

Опрема за ИОК Борац

Република Српска 02.06.2022 | 16:35
Подршка МОЗЗАРТА сједећој одбојци

За екипу Инвалидског одбојкашког клуба Борац из Бањалуке инвалидитет није препрека, већ само додатни подстицај за успјехе. То доказују бројним освојеним титулама и чињеницом да у својим редовима имају репрезентативце двије републике и освајача параолимпијске медаље. Њихова постигнућа примјетили су у компанији Моззарт, па су их наградили новом опремом.

- Моззарт је једна од ријетких компанија која је препознала значај спорта за инвалидна лица, као и наше успјехе, те нас подржали у раду. Чланови клуба су позитивно изненађени овом донацијом, квалитет опреме је одличан, па ћемо је носити већ на наредном такмичењу - каже Стеван Црнобрња, капитен Инвалидског одбојкашког клуба Борац.

Клуб је основан прије десетак година као мјесто окупљања лица са инвалидитетом. Убрзо су из рекреативног прерасли у професионални клуб са 20-ак играча и од тада само ређају успјехе. Прошле године освојили су Првенство РС, Првенство Србије, Куп РС као као и прво мјесто на Златној лиги нација у Сарајеву почетком године. Њихов капитен и репрезентативац Стеван Црнобрња у Бањалуку је донио прву параолимпијску медаљу са игара у Токију као и злато са Европског првенства у Турској. Овај успјешни тим изњедрио је чак шест репрезентативаца који наступају за БИХ и Србију.

Своје успјехе наставиће да ређају и идуће седмице на Финал фоур-у у Србији гдје ће наступити у новој Моззарт опреми.

-Редовно пружамо подршку спортским клубовима широм БиХ, као и удружењима особа са инвалидитетом. Због тога је сарадња са клубом, који је један од најуспјешнијих у сједећој одбојци, логичан наставак нашег друштвено одговорног рада. Све похвале на сјајним резултатима и да у Моззарт опреми освоје још бројне медаље- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Репрезентација

02.06.2022 17:42

Р.БиХ је најбоља на свијету у сј. одбијци! Свака им част! Мало више промоције спорта и репрезентације. Браво Моззарт!

ОДГОВОРИТЕ