Podrška MOZZARTA sjedećoj odbojci

Oprema za IOK Borac

Republika Srpska 02.06.2022 | 16:35
Podrška MOZZARTA sjedećoj odbojci

Za ekipu Invalidskog odbojkaškog kluba Borac iz Banjaluke invaliditet nije prepreka, već samo dodatni podsticaj za uspjehe. To dokazuju brojnim osvojenim titulama i činjenicom da u svojim redovima imaju reprezentativce dvije republike i osvajača paraolimpijske medalje. Njihova postignuća primjetili su u kompaniji Mozzart, pa su ih nagradili novom opremom.

- Mozzart je jedna od rijetkih kompanija koja je prepoznala značaj sporta za invalidna lica, kao i naše uspjehe, te nas podržali u radu. Članovi kluba su pozitivno iznenađeni ovom donacijom, kvalitet opreme je odličan, pa ćemo je nositi već na narednom takmičenju - kaže Stevan Crnobrnja, kapiten Invalidskog odbojkaškog kluba Borac.

Klub je osnovan prije desetak godina kao mjesto okupljanja lica sa invaliditetom. Ubrzo su iz rekreativnog prerasli u profesionalni klub sa 20-ak igrača i od tada samo ređaju uspjehe. Prošle godine osvojili su Prvenstvo RS, Prvenstvo Srbije, Kup RS kao kao i prvo mjesto na Zlatnoj ligi nacija u Sarajevu početkom godine. Njihov kapiten i reprezentativac Stevan Crnobrnja u Banjaluku je donio prvu paraolimpijsku medalju sa igara u Tokiju kao i zlato sa Evropskog prvenstva u Turskoj. Ovaj uspješni tim iznjedrio je čak šest reprezentativaca koji nastupaju za BIH i Srbiju.

Svoje uspjehe nastaviće da ređaju i iduće sedmice na Final four-u u Srbiji gdje će nastupiti u novoj Mozzart opremi.

-Redovno pružamo podršku sportskim klubovima širom BiH, kao i udruženjima osoba sa invaliditetom. Zbog toga je saradnja sa klubom, koji je jedan od najuspješnijih u sjedećoj odbojci, logičan nastavak našeg društveno odgovornog rada. Sve pohvale na sjajnim rezultatima i da u Mozzart opremi osvoje još brojne medalje- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Reprezentacija

02.06.2022 17:42

R.BiH je najbolja na svijetu u sj. odbijci! Svaka im čast! Malo više promocije sporta i reprezentacije. Bravo Mozzart!

ODGOVORITE