Бањалука данас обиљежава славу града - Спасовдан

Бањалука данас обиљежава славу града - Спасовдан, а свечаностима ће присуствовати и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Република Српска 02.06.2022 | 07:23
Бањалука данас обиљежава славу града - Спасовдан

Обиљежавање ће почети у Саборном храму Христа Спаситеља у 9.00 часова Светом архијерејском литургијом, након чега ће услиједити освештање славског жита и колача.

По завршетку славског обреда проћи ће Спасовданска литија око Саборног храма у којој ће бити и Цвијановићева.

Цвијановићева ће присуствовати литији од 10.45 часова, најављено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Први пут ове године биће организован велики славски сто и пригодно послужење за суграђане. У вечерњим часовима биће приређен посебан програм "Спасовданско вече - слава кроз традицију".

И у овом програму све присутне очекују занимљиви садржаји, попут ревије Удружења "Дуга", наступа Културно-умјетничког друштва "Пискавица", групе "Дар" и Арамбашић оркестра.

"Слава је вијековима традиција српског народа, а Бањалучани су надалеко познати као добри домаћини, па ће те вечери бити проглашени и побједници у прављењу најбоље славске погаче и домаће ракије", наводе из Градске управе.

У духу традиције, обиљежавање Спасовдана биће настављено и сутра на платоу испред Саборног храма Христа Спаситеља, гдје се у вечерњим часовима очекује и фестивал гуслара Републике Српске.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Парохија бањалучка. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједор

02.06.2022 09:37

Бањалуко сретна слава. Домаћине Градоначелниче да ти грађани буд здрави и весели и да дуго година славиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

02.06.2022 16:47

Нема ту славе гдје закораци Зељка..Али није она крива.Њу Додик оптерецује и искористава.Мислим да је добра особа Зељка

ОДГОВОРИТЕ