Banjaluka danas obilježava slavu grada - Spasovdan

Banjaluka danas obilježava slavu grada - Spasovdan, a svečanostima će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Republika Srpska 02.06.2022 | 07:23
Banjaluka danas obilježava slavu grada - Spasovdan

Obilježavanje će početi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom, nakon čega će uslijediti osveštanje slavskog žita i kolača.

Po završetku slavskog obreda proći će Spasovdanska litija oko Sabornog hrama u kojoj će biti i Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva će prisustvovati litiji od 10.45 časova, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Prvi put ove godine biće organizovan veliki slavski sto i prigodno posluženje za sugrađane. U večernjim časovima biće priređen poseban program "Spasovdansko veče - slava kroz tradiciju".

I u ovom programu sve prisutne očekuju zanimljivi sadržaji, poput revije Udruženja "Duga", nastupa Kulturno-umjetničkog društva "Piskavica", grupe "Dar" i Arambašić orkestra.

"Slava je vijekovima tradicija srpskog naroda, a Banjalučani su nadaleko poznati kao dobri domaćini, pa će te večeri biti proglašeni i pobjednici u pravljenju najbolje slavske pogače i domaće rakije", navode iz Gradske uprave.

U duhu tradicije, obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno i sutra na platou ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja, gdje se u večernjim časovima očekuje i festival guslara Republike Srpske.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Parohija banjalučka. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prijedor

02.06.2022 09:37

Banjaluko sretna slava. Domaćine Gradonačelniče da ti građani bud zdravi i veseli i da dugo godina slaviš.

ODGOVORITE
Name

Ana

02.06.2022 16:47

Nema tu slave gdje zakoraci Zeljka..Ali nije ona kriva.Nju Dodik opterecuje i iskoristava.Mislim da je dobra osoba Zeljka

ODGOVORITE