Став младих у нашем друштву и политици мора се уважавати

- Само су храбри су мијењали друштво, храбрима припадају врхови и мој позив младима је да буду одважни и да се не боје ничега, поручио је вечерас предсједник СДС Мирко Шаровић

Република Српска 01.06.2022 | 20:21
Став младих у нашем друштву и политици мора се уважавати

- Само су храбри су мијењали друштво, храбрима припадају врхови и мој позив младима је да буду одважни и да се не боје ничега, поручио је предсједник СДС Мирко Шаровић

Он је вечерас у Бањалуци присуствовао представљању приоритета омладинске политике СДС којом су Млади СДС понудили рјешења за кључне проблеме омладинске популације у Републици Српској.

Шаровић је истакао да млади у СДС имају изузетно важну улогу и да ће идеје које су вечерас презентовали бити дио Платформе СДС са којима ће странка наступити на општим изборима 2022. године.

„Изузетно је важно да млади људи у Републици Српској кажу који су проблеми са којима се сусрећу у нашем друштву и да управо они понуде рјешења за њих. Став младих у политици и нашем друштву мора се уважавати“, поручио је Шаровић вечерас у Бањалуци.

Он је истакао да ће када је СДС у питању млади бити више него икада до сада бити заступљени на посланичким листама СДС на општим изборима који предстоје.

"С овог мјеста желимо да пошаљемо поруку свим младима у Републици Српској да можемо сами да градимо своју садашњост и будућност и да наш став мора да се чује“, казао је Зоран Векић, предсједник Младих СДС.

Векић је истакао да је СДС свјетао примјер како један странка треба да уважава ставове младих.

"Ми смо се потрудили да објективно сагледамо ситуацију у којој се налазе млади у РС и да на основу детектованих проблема понудимо рјешења. СДС је пропознала наш рад и у своју платформу „Ослободимо Српску“ на нашу иницијативу уврстила неке од ових приоритета који се прије свега односе на реформу образовања, мјере за подизање наталитета, промоције здравих стилова живота….“,истакао је Векић.

Презентацији приоритета омладинске политике младих СДС присуствовали су и функционери те странке Вукота Говедарица, Милан Радовић и Милан Миличевић.

СДС још није саопштио кандидата за предстојеће опште изборе. Према медијским натписима у игри су Мирко Шаровић, Милан Миличевић..., а неки би радо видјели и Вукоту Говедарицу, који је био на прошлим општим изборима жртва појединаца те странке који су радили за противничку страну и након избора своје мјесто нашли у СНСД-у.

Говедарица је тада однио убједљиву побједу у Бањалуци и поразио у главном граду Српске актуелну предсједницу Жељку Цвијановић.

Опозициони кандидат за предсједника Републике Српске је Јелена Тривић из ПДП-а.

СДС треба да саопшти име кандидата за члана Предсједништва БиХ, а то ће се десити на сједници Главног одбора те странке која би требала да се одржи у наредних петнаестак дана.

Да ли ће то бити Мирко Шаровић, који је обављао и функцију предсједника Републике Српске, као и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске остаје да се види наредних дана. 

Ни друга СНСД страна још није изашла са кандидатима те странке за изборе, који треба да буду одржани 2. октобра.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Конспирација

01.06.2022 19:12

Милан Миличевић би био најБољи кандидаТ !! Младји је, и НЕОПТЕРЕЦЕН било каквих политицких и криминалних негативних радњи !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

02.06.2022 03:55

Отктит це му кад се кандидује а онда је касно.Ко има у политици а постен.

Name

Раде Нови Град

01.06.2022 19:12

До побједе, Вукоту за српског цлана, предсједниства

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

01.06.2022 19:46

У Сарајево треба искуство, не играјте се ватром. Мирко је за то најбољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2022 20:38

И ја мислим да је он најбољи

Name

УБ

02.06.2022 06:33

Шаровић,Милићевић и ГОВЕДАРИЦА,нека извлаче шибице

Name

М.Р

01.06.2022 20:37

Радовиц до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

02.06.2022 03:56

Радовиц је политицки најјаци али колико је искрен то је питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

02.06.2022 03:57

Нетреба бирати ратне политицаре вријеме је за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демографија

02.06.2022 04:25

Демографски проблем це разорити БиХ горе него је била разорена ратом. На које младе се мисли, на оне који це се тек родити? Исувисе касно драга политицка елито!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

02.06.2022 04:42

Видим, само сте се ви усликали и нека група која вас прати и гледа. Ви на балкону они на партеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.06.2022 06:22

Саровиц, искусни вук

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВИНА

02.06.2022 19:43

Вукота за српског цлана предсједништва!