Stav mladih u našem društvu i politici mora se uvažavati

- Samo su hrabri su mijenjali društvo, hrabrima pripadaju vrhovi i moj poziv mladima je da budu odvažni i da se ne boje ničega, poručio je večeras predsjednik SDS Mirko Šarović

Republika Srpska 01.06.2022 | 20:21
Stav mladih u našem društvu i politici mora se uvažavati

- Samo su hrabri su mijenjali društvo, hrabrima pripadaju vrhovi i moj poziv mladima je da budu odvažni i da se ne boje ničega, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović

On je večeras u Banjaluci prisustvovao predstavljanju prioriteta omladinske politike SDS kojom su Mladi SDS ponudili rješenja za ključne probleme omladinske populacije u Republici Srpskoj.

Šarović je istakao da mladi u SDS imaju izuzetno važnu ulogu i da će ideje koje su večeras prezentovali biti dio Platforme SDS sa kojima će stranka nastupiti na opštim izborima 2022. godine.

„Izuzetno je važno da mladi ljudi u Republici Srpskoj kažu koji su problemi sa kojima se susreću u našem društvu i da upravo oni ponude rješenja za njih. Stav mladih u politici i našem društvu mora se uvažavati“, poručio je Šarović večeras u Banjaluci.

On je istakao da će kada je SDS u pitanju mladi biti više nego ikada do sada biti zastupljeni na poslaničkim listama SDS na opštim izborima koji predstoje.

"S ovog mjesta želimo da pošaljemo poruku svim mladima u Republici Srpskoj da možemo sami da gradimo svoju sadašnjost i budućnost i da naš stav mora da se čuje“, kazao je Zoran Vekić, predsjednik Mladih SDS.

Vekić je istakao da je SDS svjetao primjer kako jedan stranka treba da uvažava stavove mladih.

"Mi smo se potrudili da objektivno sagledamo situaciju u kojoj se nalaze mladi u RS i da na osnovu detektovanih problema ponudimo rješenja. SDS je propoznala naš rad i u svoju platformu „Oslobodimo Srpsku“ na našu inicijativu uvrstila neke od ovih prioriteta koji se prije svega odnose na reformu obrazovanja, mjere za podizanje nataliteta, promocije zdravih stilova života….“,istakao je Vekić.

Prezentaciji prioriteta omladinske politike mladih SDS prisustvovali su i funkcioneri te stranke Vukota Govedarica, Milan Radović i Milan Miličević.

SDS još nije saopštio kandidata za predstojeće opšte izbore. Prema medijskim natpisima u igri su Mirko Šarović, Milan Miličević..., a neki bi rado vidjeli i Vukotu Govedaricu, koji je bio na prošlim opštim izborima žrtva pojedinaca te stranke koji su radili za protivničku stranu i nakon izbora svoje mjesto našli u SNSD-u.

Govedarica je tada odnio ubjedljivu pobjedu u Banjaluci i porazio u glavnom gradu Srpske aktuelnu predsjednicu Željku Cvijanović.

Opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske je Jelena Trivić iz PDP-a.

SDS treba da saopšti ime kandidata za člana Predsjedništva BiH, a to će se desiti na sjednici Glavnog odbora te stranke koja bi trebala da se održi u narednih petnaestak dana.

Da li će to biti Mirko Šarović, koji je obavljao i funkciju predsjednika Republike Srpske, kao i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske ostaje da se vidi narednih dana. 

Ni druga SNSD strana još nije izašla sa kandidatima te stranke za izbore, koji treba da budu održani 2. oktobra.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Konspiracija

01.06.2022 19:12

Milan Miličević bi bio najBolji kandidaT !! Mladji je, i NEOPTERECEN bilo kakvih politickih i kriminalnih negativnih radnji !!

ODGOVORITE
Name

mislim

02.06.2022 03:55

Otktit ce mu kad se kandiduje a onda je kasno.Ko ima u politici a posten.

Name

Rade Novi Grad

01.06.2022 19:12

Do pobjede, Vukotu za srpskog clana, predsjednistva

ODGOVORITE
Name

janko

01.06.2022 19:46

U Sarajevo treba iskustvo, ne igrajte se vatrom. Mirko je za to najbolji...

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2022 20:38

I ja mislim da je on najbolji

Name

УБ

02.06.2022 06:33

Шаровић,Милићевић и ГОВЕДАРИЦА,нека извлаче шибице

Name

M.R

01.06.2022 20:37

Radovic do pobjede...

ODGOVORITE
Name

mislim

02.06.2022 03:56

Radovic je politicki najjaci ali koliko je iskren to je pitanje.

ODGOVORITE
Name

neznam

02.06.2022 03:57

Netreba birati ratne politicare vrijeme je za promjene.

ODGOVORITE
Name

demografija

02.06.2022 04:25

Demografski problem ce razoriti BiH gore nego je bila razorena ratom. Na koje mlade se misli, na one koji ce se tek roditi? Isuvise kasno draga politicka elito!

ODGOVORITE
Name

disident

02.06.2022 04:42

Vidim, samo ste se vi uslikali i neka grupa koja vas prati i gleda. Vi na balkonu oni na parteru.

ODGOVORITE
Name

Sale

02.06.2022 06:22

Sarovic, iskusni vuk

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVINA

02.06.2022 19:43

Vukota za srpskog clana predsjedništva!