Бореновић о раду конгреса ЕПП: Пуна приврженост Дејтону

Том приликом истакнута је пуна приврженост дејтонском уређењу БиХ, уставној позицији Републике Српске са конститутивношћу Срба, Хрвата и Бошњака као и снажна опредијељеност европским интеграцијама цијелог региона Западног Балкана.

Република Српска 01.06.2022 | 16:46
Бореновић о раду конгреса ЕПП: Пуна приврженост Дејтону

 Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић са делегацијом учествовао је на Конгресу Европске народне странке који је током претходна два дана одржан у Ротердаму. На Конгресу је изабрано ново руководство ове највеће политичке групације у Европи, на челу са новоизабраним предсједником Манфредом Вебером. 

Бореновић се током Конгреса сусрео и разговарао са предсједником Вебером, предсједницом Европског парламента Робертом Метсолом, те са многим европским званичницима, предсједницима странака које припадају Европској народној странци и европским парламентарцима. 

Том приликом истакнута је пуна приврженост Дејтонском уређењу БиХ, уставној позицији Републике Српске са конститутивношћу Срба, Хрвата и Бошњака као и снажна опредијељеност европским интеграцијама цијелог региона Западног Балкана.

- Свакако, први услов за уређено друштво је снажна борба и побједа над корупцијом, која је извор многих других проблема. За било какав напредак, потребно је корупцију свести на најнижу могућу стопу и изградити друштво у потпуности базирано на владавини права са већом запосленошћу и значајнијим растом плата и пензија– рекао је Бореновић. 

Наглашена је важност  одржавања предстојећих избора који, како је истакао Бореновић, морају бити одржани у законском року, 2. октобра. 

- Ми гледамо у будућност и развој на свим пољима, у првом реду на пољу економије. Да бисмо остварили зацртане циљеве, потребно је да тренутне владајуће ретроградне конфликтне политике замијенимо новим и тако отворимо простор за нове перспективе, инвестиције, стабилност и напредак – поручио је Бореновић.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Браво Бране

01.06.2022 17:24

Само напријед до побједе у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гокси

01.06.2022 17:52

Лијепо је видјети нашег човјека на оваквим догађајима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

01.06.2022 17:52

Бореновић признат у цијелом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

01.06.2022 17:53

Подршка Бореновићу.ПДП до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

01.06.2022 17:54

Корупција јесте проблем али су и национализам, шовинизам и фашизам проблем. А такве девијације су присутне у нашем друштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кико

01.06.2022 22:18

Браво! Људи као да не виде да национализам и корупција иду под руку.

Name

Бореновиц Сарајлијица

01.06.2022 18:18

Чудно је да Бореновић на Конгресу у Ротердаму није позвао на званичне документе ЕУ који афирмишу конститутивност и представљање народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема потребе

02.06.2022 05:13

По филозозофији народних странака конститутивност народа се подразумијева, то њима не треба причати.