Borenović o radu kongresa EPP: Puna privrženost Dejtonu

Tom prilikom istaknuta je puna privrženost dejtonskom uređenju BiH, ustavnoj poziciji Republike Srpske sa konstitutivnošću Srba, Hrvata i Bošnjaka kao i snažna opredijeljenost evropskim integracijama cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Republika Srpska 01.06.2022 | 16:46
Borenović o radu kongresa EPP: Puna privrženost Dejtonu

 Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović sa delegacijom učestvovao je na Кongresu Evropske narodne stranke koji je tokom prethodna dva dana održan u Roterdamu. Na Кongresu je izabrano novo rukovodstvo ove najveće političke grupacije u Evropi, na čelu sa novoizabranim predsjednikom Manfredom Veberom. 

Borenović se tokom Кongresa susreo i razgovarao sa predsjednikom Veberom, predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, te sa mnogim evropskim zvaničnicima, predsjednicima stranaka koje pripadaju Evropskoj narodnoj stranci i evropskim parlamentarcima. 

Tom prilikom istaknuta je puna privrženost Dejtonskom uređenju BiH, ustavnoj poziciji Republike Srpske sa konstitutivnošću Srba, Hrvata i Bošnjaka kao i snažna opredijeljenost evropskim integracijama cijelog regiona Zapadnog Balkana.

- Svakako, prvi uslov za uređeno društvo je snažna borba i pobjeda nad korupcijom, koja je izvor mnogih drugih problema. Za bilo kakav napredak, potrebno je korupciju svesti na najnižu moguću stopu i izgraditi društvo u potpunosti bazirano na vladavini prava sa većom zaposlenošću i značajnijim rastom plata i penzija– rekao je Borenović. 

Naglašena je važnost  održavanja predstojećih izbora koji, kako je istakao Borenović, moraju biti održani u zakonskom roku, 2. oktobra. 

- Mi gledamo u budućnost i razvoj na svim poljima, u prvom redu na polju ekonomije. Da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, potrebno je da trenutne vladajuće retrogradne konfliktne politike zamijenimo novim i tako otvorimo prostor za nove perspektive, investicije, stabilnost i napredak – poručio je Borenović.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bravo Brane

01.06.2022 17:24

Samo naprijed do pobjede u oktobru!

ODGOVORITE
Name

Гокси

01.06.2022 17:52

Лијепо је видјети нашег човјека на оваквим догађајима.

ODGOVORITE
Name

Ceca

01.06.2022 17:52

Borenović priznat u cijelom svijetu.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

01.06.2022 17:53

Podrška Borenoviću.PDP do pobjede.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

01.06.2022 17:54

Korupcija jeste problem ali su i nacionalizam, šovinizam i fašizam problem. A takve devijacije su prisutne u našem društvu.

ODGOVORITE
Name

Kiko

01.06.2022 22:18

Bravo! Ljudi kao da ne vide da nacionalizam i korupcija idu pod ruku.

Name

Borenovic Sarajlijica

01.06.2022 18:18

Čudno je da Borenović na Kongresu u Roterdamu nije pozvao na zvanične dokumente EU koji afirmišu konstitutivnost i predstavljanje naroda.

ODGOVORITE
Name

Nema potrebe

02.06.2022 05:13

Po filozozofiji narodnih stranaka konstitutivnost naroda se podrazumijeva, to njima ne treba pričati.