Руши се уклета кућа Виде Павловић: Комшије описале њене поледње дане!

Прошло је 17 година од смрти Виде Павловић. Крунисана краљица ромске музике могла је да се похвали богатом каријером, али је у своја четири зида често туговала.

Забава 31.05.2022 | 20:27
Руши се уклета кућа Виде Павловић: Комшије описале њене поледње дане!

Након два краха брака, највећа туга била је та што није имала децу и никад није крила колико јој је то тешко падало. Често је тугу гасила алкохолом, а на крају јој се здравствено стање нагло погоршало, те је у 60. години изненада и умрла. Сахрањена је у Футогу.

Vida Pavlović
ФОТО: КУРИР

Поводом овог тужног јубилеја, посетили смо њену кућу на београдској општини Вождовац, где је провела своје последње дане. Иначе, ова кућа је у јавности била актуелна монструозним поводом 2019. године, када се у њој догодило убиство. Тада је један младић усмртио другог, након што су пили целе ноћи, писали су тада медији. - Ту је било више наследника, годинама већ нема никог. Колико ја знам, они су се спорили због те имовине. Десило се и то убиство пре неколико година, то су издавали, колико се сећам, живели су неки сезонски радници. Откад се то десило, сви ту кућу заобилазе у широком луку. По крају се прича да је уклета. Требало је да се руши неколико пута до сада, али је то одлагано. Последњи пут у марту, сад најављују за лето. Ту ће нићи зграда. Вероватно су решили тај спор, па су добили дозволу. Српска посла - испричао нам је старији господин.

Vida Pavlović, auto
ФОТО: СОЊА СПАСИЋ

Комшиница која живи у кући прекопута Видине евоцирала је успомену на њу као комшиницу.

- Тужна је Видина судбина. Није са Стевом имала деце, много је због тога патила. Ја сам јој прва комшиница, као што видите, живим прекопута ње. Виђала сам је често, била је јако пријатна жена. Имала је проблеме са алкохолом и високим притиском, није водила рачуна о себи, због тога је и отишла пре времена - присетила се комшиница, а затим додала:

- Стева и она су ту живели годинама. Када су се развели, он је наставио да ту живи са њом у кући, али свако у свом делу. Имали су добру комуникацију, нису се свађали. То је многима тада било чудно, али то је била њихова одлука. Заједно су и наступали. Касније је он отишао од ње, поново се оженио, тако да је она остала на крају сама - завршава љубазна комшиница.

Vida Pavlović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Како у овом крају још живи сећање на Виду, друга комшиница нам је испричала да су код певачице у кућу редовно долазиле и друге легенде народне музике, као што су покојни Шабан Шаулић и Цуне Гојковић, и да су сви у улици имали бесплатан концерт у коме су сви уживали.

- Имали су ту у кући неки клуб, мислим да се звао "Романитар". Вида и Стева су водили тај клуб, био је затвореног типа и ту су се окупљали само музичари, за њихову душу. Имала сам прилике многе да видим кроз прозор када су долазили. Сећам се покојних Шабана, Цунета... Силно сам се музике наслушала ту. Лети кад отворим прозор, само бруји. Пред крај је Види попустио глас, могла је да отпева само неколико песама - присетила се она.

Vida Pavlović
ФОТО: ПРИТНСЦРЕЕН

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар