Савез логораша РС суочен са бројним проблемима

У Савезу логораша Републике Српске много тога је нелегално, од избора, до скупштина, којих скоро да уопште и нема тврде Драго Кнежевић, члан скупштине Савеза логораша и Владо Драгојловић, предсједник логораша Модрича у рубрици "Без увијања" јутарњег програма БН ТВ.

Република Српска 31.05.2022 | 11:50
Савез логораша РС суочен са бројним проблемима

"Избори нису били легални јер актуелни предсједник није ни изгласан, имао је мањину гласова", тврди Драгојловић, чије Удружење је искључено из Савеза Логораша, према одлуци актуелног предсједника Андјелка Носовића, који је навео да су Удружења из Модриче, Брода и Лакташи искључена јер нарушавају ред и мир у овој организацији.

„Овде се ради о томе да смо ми дошли на скупштину, дошли на платформу и рекли све што имамо. Дали смо до знања да представници 7 удружења логораша имају мање делегата него осталих 5. Да у таквом раду скупштине нећемо учествовати, верификоваћемо мандате, онда ће заговорници изаћи и најавити тужбу, изаћићемо са скупштине, а он нек настави са спроводјењем насилилних избора“, рекао је Владо Драгојловић,  предјседник логораша Модрича.

Свако Удружење у ком постоји 200 логораша може да има једног делегата, а постоје удружења у којима је и преко пет делегата, што није могуће, тврде саговорници, наводећи да нико не може имати више од два и мање од једног делегата.

Све одлуке треба да се донесу на сједницама скупштина, којих готово да нема, тврде Драгојловић и Кнежевић. Они наводе да се мимо скупштина и иза затворених врата обављају сви послови.

„Ја сам присуствовао тим скупштинама, ту се не ради по статуту. Састане се 4,5 људи, самозваним, јер скупштина за све мора да донесе одлуке. И ко су чланови предсједништва и ко су чланови свих органа и скупштина мора донијети одлуку и о искључењима“, истакао је Драго Кнежевић, члан скупштине Савеза логораша Српске.

Одлуке се, тврде саговорници у рубрици Без увијања не доносе по правилима закона, те су затражили помоћ и од највиших институција у Српској, али одоговора још увијек нема.