Savez logoraša RS suočen sa brojnim problemima

U Savezu logoraša Republike Srpske mnogo toga je nelegalno, od izbora, do skupština, kojih skoro da uopšte i nema tvrde Drago Knežević, član skupštine Saveza logoraša i Vlado Dragojlović, predsjednik logoraša Modriča u rubrici "Bez uvijanja" jutarnjeg programa BN TV.

Republika Srpska 31.05.2022 | 11:50
Savez logoraša RS suočen sa brojnim problemima

"Izbori nisu bili legalni jer aktuelni predsjednik nije ni izglasan, imao je manjinu glasova", tvrdi Dragojlović, čije Udruženje je isključeno iz Saveza Logoraša, prema odluci aktuelnog predsjednika Andjelka Nosovića, koji je naveo da su Udruženja iz Modriče, Broda i Laktaši isključena jer narušavaju red i mir u ovoj organizaciji.

„Ovde se radi o tome da smo mi došli na skupštinu, došli na platformu i rekli sve što imamo. Dali smo do znanja da predstavnici 7 udruženja logoraša imaju manje delegata nego ostalih 5. Da u takvom radu skupštine nećemo učestvovati, verifikovaćemo mandate, onda će zagovornici izaći i najaviti tužbu, izaćićemo sa skupštine, a on nek nastavi sa sprovodjenjem nasililnih izbora“, rekao je Vlado Dragojlović,  predjsednik logoraša Modriča.

Svako Udruženje u kom postoji 200 logoraša može da ima jednog delegata, a postoje udruženja u kojima je i preko pet delegata, što nije moguće, tvrde sagovornici, navodeći da niko ne može imati više od dva i manje od jednog delegata.

Sve odluke treba da se donesu na sjednicama skupština, kojih gotovo da nema, tvrde Dragojlović i Knežević. Oni navode da se mimo skupština i iza zatvorenih vrata obavljaju svi poslovi.

„Ja sam prisustvovao tim skupštinama, tu se ne radi po statutu. Sastane se 4,5 ljudi, samozvanim, jer skupština za sve mora da donese odluke. I ko su članovi predsjedništva i ko su članovi svih organa i skupština mora donijeti odluku i o isključenjima“, istakao je Drago Knežević, član skupštine Saveza logoraša Srpske.

Odluke se, tvrde sagovornici u rubrici Bez uvijanja ne donose po pravilima zakona, te su zatražili pomoć i od najviših institucija u Srpskoj, ali odogovora još uvijek nema.  

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

IGMANSKA HADŽIČI

31.05.2022 13:19

Već odavno je to udruženje političko. Davno su to udruženje uništili Dukić radna obaveza Hrasnica, i pokojni Slavuj koi je samo pričao a sve unovčio i udomio politikom. Pojedine regije su ih slijepo slušali, za ličnu korist. Sve se to mora iz temelja promjenu ti. Neki nisu ni prenoći li u logoru, a pitaju se u savezu i udruženjima, opet lični interes. Žalosno je šta rade sa napaćenih logoraša, za režimski i lični interes.

ODGOVORITE
Name

Bezbednjak

31.05.2022 13:31

Klasika,sva udruženja su pod kontrolom vlasti,sve prepisano,tako vrše izbore i u svim ostalim udruženjima.

ODGOVORITE
Name

STA KUKATI

31.05.2022 13:36

KUKATE 25 GOD.. MLATITE PRAZNU SLAMU.. NEPISMENI STE I NEZNATE VI OD TOGA NISTA..NA ULICU MOTKE I KAMENJE.. I DO PRAVA.. STA CEKATE.. KUKATI JOS.. POLA VAS JE POMRLO.. JOS KOJU GODINU IZUMRIJECETE KAO DINOSAURISI.. FUJ

ODGOVORITE
Name

Tatar

31.05.2022 13:45

A kad su mu to cvetale ruže

ODGOVORITE
Name

Kruško

31.05.2022 16:21

Borci, logoraši... Ne dozvolite da vam režim bira čelne ljude. Šta očekujete od režimskih podrepaša? Oni su sami sebi dovoljni. Vas tu nema!

ODGOVORITE