Предсједник Србије Александар Вучић положио заклетву

 Председник Србије Александар Вучић положио је данас заклетву пред посланицима у парламенту, чиме је отпочео његов други председнички мандат.

Србија 31.05.2022 | 11:15
Предсједник Србије Александар Вучић положио заклетву

По уласку у скупштинску салу, председник Вучић поздрављен је дугим аплаузом.

Вучић је, држећи десну руку на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу, најстаријој српској књизи, изговорио текст заклетве:

"Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности".

Након тога, потписао је текст заклетве, а посланици и гости поздравили су га аплаузом.

Затим је уследила химна Србије "Боже правде".

Након што је председник парламента Ивица Дачић отворио посебну седницу парламента, на њој је предочен извештај Републичке изборне комисије о резултатима гласања, у којем стоји да је Вучић на изборима добио 2.224.914 гласова грађана, што је, такође, пропраћено аплаузом.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоде

31.05.2022 10:12

Честитам, жив и здрав био предсједниче свих срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недо

31.05.2022 10:17

Добро и истинито извјеставате. Нико из Републике Српске није био присутан на свецаности у Народној Скупстини Републике Србије. Само тако!

ОДГОВОРИТЕ