Лавров: Ослобађање Донбаса апсолутни приоритет Москве

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да је "ослобођење Донбаса безусловни приоритет у току руске специјалне операције у Украјини".

Свијет 30.05.2022 | 07:58
Лавров: Ослобађање Донбаса апсолутни приоритет Москве

"Ослобођење Доњецке и Луганске области, које је Руска Федерација признала као независне државе, је апсолутни приоритет", рекао је Лавров синоћ у интервјуу француском ТВ каналу ТФ1.

Додао је да становници осталих територија Украјине на којима се воде борбе "треба да одлучују о својој будућности", преносе РИА Новости.

"Они морају сами да одлуче у ком окружењу ће наставити да постоје - у окружењу које је створио председник Зеленски, где постоји забрана руског образовања, медија, културе, употребе руског језика у свакодневном животу, или у неком другом, где ће сами моћи да васпитавају децу онако како желе, а не Зеленски и његов тим", рекао је Лавров.

(Тањуг   Фото: ЕПА/YУРИ КОЦХЕТКОВ)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Јован

30.05.2022 06:23

Искрено волим русе и Русију Ал да сте га забрљали у Украјини и то до гуше не може се сакрити. Кад можда највећа свјетска војна сила се хвали освајањем неког града Лимана од 20.000 становника знак је да је то пропаст од специјалне војне операције. Запад шаље све боље оружје у украјину у преводу руси губе рат у року од пола године. Дај боже да сацувај територије у донбас од 2014 године. Реално тешко стање за русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

30.05.2022 10:25

Мораш мало више читати и бити у току јер тада неби износио овако неискусне коментаре. Русија је у Украјини употребила само 3% својих војних капацитета. Украјинци су уствари Руси.

Name

Ре Ех

30.05.2022 16:22

Е стварно си Русофил слијепи

Name

Крис

30.05.2022 06:33

Опет овај мајмун актуелан, више су ми се огадили ови старци који се деценијама мотају подрзавним политикама као да су они најпамернији људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ех

30.05.2022 14:20

Е висе стварно та прица у процентима ти је смјесна вјеруј.3 % користи руска војска ма јок 2,25 %.Лузерска прица која не пролази нигдје. Користи русија све сто мозе и све сто има.На крају крајева ко им је крив сто неце добити рат кад ратују по теби са 3 процента.

Name

Иван

30.05.2022 06:34

Једва чекам специјалну војну операцију нато пакта и Америке у Украјини, па да видиш лаврове ста је сила и снага. За мјесец руска војска која не може са украјинцима да се бори како треба, била би на фабрицким подешавањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

30.05.2022 11:32

Што их не нападну директно као Ирак, Либију,Авганистан,Сирију,Вијетнам,СРЈ и тд него индиректно преко УКР, није то фер ни војнички. Они изводе специјалну операцију али до последњег украјинца.

Name

Ах

30.05.2022 14:22

Теско да це то бит нису западњаци луди да гину колко је русија изгубила за 3 мјесеца у украини запад није за 30 година,руси су велико разоцарање

Name

Рале ре иван

30.05.2022 16:03

Е мој иване када нато и америцка војска крену тада цес се увјерити колико су слаби руси. Да је како ти мислис да су руси слаби да би хијене до сада цекале. Давно би напали као сто су напали ирак либију србију сирију афганистан. Дај бозе да се не морамо увјерити у снагу русије. Зато боље сути и моли бога да каквој будали из ната не падне на памет да опали који метак на ту како ти казес слабу русију.

Name

Ослобадјање Москве

30.05.2022 09:59

је витални интерес остатка нормалног свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

30.05.2022 11:17

Никад то није било русско.И никада неће ни бити.Колико је то ментално болесно,шаљу старце,питомце војних школа ко топовско месо Украјинцима.Изгинуло преко 30 000 русса..5x толико осакаћено.уништили 50%авијације,и механизације.За Крим,Доњецк,Луганск који никада неће бити русски.И идиотима то речено милион пута.Па свет,читави свет,не запад како то срби воле да кажу,осим не баш ителигентни изгледа и чорави,подржава Украјину,шаље орузије,новац,скинули им царине на све производе,укинили визе и стално поручују руссима,да негину залуд,никад им то нико признати неће,докле год се неповуку,неврате сав тај териториј Украјини,док неисплате ратну одштету Украјини,док неиспоруче Путина,Лаврова ,Пескова Хашком трибуналу-САНКЦИЈЕ НЕЋЕ БИТИ СКИНУТЕ РУССИЈИ..и они..колико су ти русси малоумни??невероватно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

30.05.2022 13:13

Јоване златоусти па зар фасистицки НАТО није бомбардовао Србију 80 дана и имао алабнце као пјесадију па нису могли заузет Косово док се Руси нису повукли по молби Русије..Јер Русија дала Косово за Крим ..Да је Србија имала наорузање које им саље Запад неби НАТО ни покусао напасти Србију Али Србија је продата од стране Москве..А није Украјина прљала своје руке и издала Србију,него Руси..Руси су повукли српску војску са Косова .На аеродром су први стигли да би конацно одрадили задатак .Срби су мислили да су досла браца Руси да им помогну а браца Руси уваллили до краја браци Србима..Српска војсла напустила Косово а остала сиротиња и народ које албанцу терорису и данас Засто Русија није издејствовала да се на Косово врати српкса полиција по кумановском споразуму.Па зато сто ни сама Русија не признаје тај споразум и резолуцију 1244 .Оно сто се признаје јесте Косово за Крим .......Халоооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале ре гојко

30.05.2022 16:22

У то вријеме пијани јељцин је био актуелан и амер су се спрдали са њим али сада је вец друго вријеме.е мој глупсоне ова украјина нема везе са нама. Зар не виде такви као ти да дубока дрзава води рат са русијом. Зар ниди видио изјаве сороса а прије њега били гејц са ковидом 19. Сада сву ону кризу произведену вирусом хоце да припису русима. Цим тако мислис сигурно те поткацио осиромасени уранијум који нам је нато и америка оставили да узивамо у њему.

Name

Цитас превисе

30.05.2022 17:57

Лази унајмљених западних полтрона који мисле да це тиме постоци несто. Као сто видис не могу. Српски и руски народ за то нехаје. Знамо јако добро ко нас све злоцинацки униставао....

Name

Робин Хоод

31.05.2022 20:20

Е мој Србомрзац сто се види из твог текста ìли твојих пустих зеља тај филм нецес гледати јер Русија није Југославија па да је тако распарцате подрзавајуци сепаратисте уз помоц нато пакта или запада ако хоцес,а Крим је одувијек био Руски ако вец не знас историју а доци це на ред и Аљаска али прво да се врате Србске територије у којима вјероватно и ти зивис али бесправно јер то није твоја земља. Само полако све це доци на своје.