Lavrov: Oslobađanje Donbasa apsolutni prioritet Moskve

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je "oslobođenje Donbasa bezuslovni prioritet u toku ruske specijalne operacije u Ukrajini".

Svijet 30.05.2022 | 07:58
Lavrov: Oslobađanje Donbasa apsolutni prioritet Moskve

"Oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje je Ruska Federacija priznala kao nezavisne države, je apsolutni prioritet", rekao je Lavrov sinoć u intervjuu francuskom TV kanalu TF1.

Dodao je da stanovnici ostalih teritorija Ukrajine na kojima se vode borbe "treba da odlučuju o svojoj budućnosti", prenose RIA Novosti.

"Oni moraju sami da odluče u kom okruženju će nastaviti da postoje - u okruženju koje je stvorio predsednik Zelenski, gde postoji zabrana ruskog obrazovanja, medija, kulture, upotrebe ruskog jezika u svakodnevnom životu, ili u nekom drugom, gde će sami moći da vaspitavaju decu onako kako žele, a ne Zelenski i njegov tim", rekao je Lavrov.

(Tanjug   Foto: EPA/YURI KOCHETKOV)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Jovan

30.05.2022 06:23

Iskreno volim ruse i Rusiju Al da ste ga zabrljali u Ukrajini i to do guše ne može se sakriti. Kad možda najveća svjetska vojna sila se hvali osvajanjem nekog grada Limana od 20.000 stanovnika znak je da je to propast od specijalne vojne operacije. Zapad šalje sve bolje oružje u ukrajinu u prevodu rusi gube rat u roku od pola godine. Daj bože da sacuvaj teritorije u donbas od 2014 godine. Realno teško stanje za ruse.

ODGOVORITE
Name

Eh

30.05.2022 10:25

Moraš malo više čitati i biti u toku jer tada nebi iznosio ovako neiskusne komentare. Rusija je u Ukrajini upotrebila samo 3% svojih vojnih kapaciteta. Ukrajinci su ustvari Rusi.

Name

Re Eh

30.05.2022 16:22

E stvarno si Rusofil slijepi

Name

Kris

30.05.2022 06:33

Opet ovaj majmun aktuelan, više su mi se ogadili ovi starci koji se decenijama motaju podrzavnim politikama kao da su oni najpamerniji ljudi.

ODGOVORITE
Name

Re eh

30.05.2022 14:20

E vise stvarno ta prica u procentima ti je smjesna vjeruj.3 % koristi ruska vojska ma jok 2,25 %.Luzerska prica koja ne prolazi nigdje. Koristi rusija sve sto moze i sve sto ima.Na kraju krajeva ko im je kriv sto nece dobiti rat kad ratuju po tebi sa 3 procenta.

Name

Ivan

30.05.2022 06:34

Jedva čekam specijalnu vojnu operaciju nato pakta i Amerike u Ukrajini, pa da vidiš lavrove sta je sila i snaga. Za mjesec ruska vojska koja ne može sa ukrajincima da se bori kako treba, bila bi na fabrickim podešavanjima.

ODGOVORITE
Name

A

30.05.2022 11:32

Što ih ne napadnu direktno kao Irak, Libiju,Avganistan,Siriju,Vijetnam,SRJ i td nego indirektno preko UKR, nije to fer ni vojnički. Oni izvode specijalnu operaciju ali do poslednjeg ukrajinca.

Name

Ah

30.05.2022 14:22

Tesko da ce to bit nisu zapadnjaci ludi da ginu kolko je rusija izgubila za 3 mjeseca u ukraini zapad nije za 30 godina,rusi su veliko razocaranje

Name

Rale re ivan

30.05.2022 16:03

E moj ivane kada nato i americka vojska krenu tada ces se uvjeriti koliko su slabi rusi. Da je kako ti mislis da su rusi slabi da bi hijene do sada cekale. Davno bi napali kao sto su napali irak libiju srbiju siriju afganistan. Daj boze da se ne moramo uvjeriti u snagu rusije. Zato bolje suti i moli boga da kakvoj budali iz nata ne padne na pamet da opali koji metak na tu kako ti kazes slabu rusiju.

Name

Oslobadjanje Moskve

30.05.2022 09:59

je vitalni interes ostatka normalnog svijeta.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

30.05.2022 11:17

Nikad to nije bilo russko.I nikada neće ni biti.Koliko je to mentalno bolesno,šalju starce,pitomce vojnih škola ko topovsko meso Ukrajincima.Izginulo preko 30 000 russa..5x toliko osakaćeno.uništili 50%avijacije,i mehanizacije.Za Krim,Donjeck,Lugansk koji nikada neće biti russki.I idiotima to rečeno milion puta.Pa svet,čitavi svet,ne zapad kako to srbi vole da kažu,osim ne baš iteligentni izgleda i čoravi,podržava Ukrajinu,šalje oruzije,novac,skinuli im carine na sve proizvode,ukinili vize i stalno poručuju russima,da neginu zalud,nikad im to niko priznati neće,dokle god se nepovuku,nevrate sav taj teritorij Ukrajini,dok neisplate ratnu odštetu Ukrajini,dok neisporuče Putina,Lavrova ,Peskova Haškom tribunalu-SANKCIJE NEĆE BITI SKINUTE RUSSIJI..i oni..koliko su ti russi maloumni??neverovatno..

ODGOVORITE
Name

Gojko

30.05.2022 13:13

Jovane zlatousti pa zar fasisticki NATO nije bombardovao Srbiju 80 dana i imao alabnce kao pjesadiju pa nisu mogli zauzet Kosovo dok se Rusi nisu povukli po molbi Rusije..Jer Rusija dala Kosovo za Krim ..Da je Srbija imala naoruzanje koje im salje Zapad nebi NATO ni pokusao napasti Srbiju Ali Srbija je prodata od strane Moskve..A nije Ukrajina prljala svoje ruke i izdala Srbiju,nego Rusi..Rusi su povukli srpsku vojsku sa Kosova .Na aerodrom su prvi stigli da bi konacno odradili zadatak .Srbi su mislili da su dosla braca Rusi da im pomognu a braca Rusi uvallili do kraja braci Srbima..Srpska vojsla napustila Kosovo a ostala sirotinja i narod koje albancu terorisu i danas Zasto Rusija nije izdejstvovala da se na Kosovo vrati srpksa policija po kumanovskom sporazumu.Pa zato sto ni sama Rusija ne priznaje taj sporazum i rezoluciju 1244 .Ono sto se priznaje jeste Kosovo za Krim .......Haloooo

ODGOVORITE
Name

Rale re gojko

30.05.2022 16:22

U to vrijeme pijani jeljcin je bio aktuelan i amer su se sprdali sa njim ali sada je vec drugo vrijeme.e moj glupsone ova ukrajina nema veze sa nama. Zar ne vide takvi kao ti da duboka drzava vodi rat sa rusijom. Zar nidi vidio izjave sorosa a prije njega bili gejc sa kovidom 19. Sada svu onu krizu proizvedenu virusom hoce da pripisu rusima. Cim tako mislis sigurno te potkacio osiromaseni uranijum koji nam je nato i amerika ostavili da uzivamo u njemu.

Name

Citas previse

30.05.2022 17:57

Lazi unajmljenih zapadnih poltrona koji misle da ce time postoci nesto. Kao sto vidis ne mogu. Srpski i ruski narod za to nehaje. Znamo jako dobro ko nas sve zlocinacki unistavao....

Name

Robin Hood

31.05.2022 20:20

E moj Srbomrzac sto se vidi iz tvog teksta ìli tvojih pustih zelja taj film neces gledati jer Rusija nije Jugoslavija pa da je tako rasparcate podrzavajuci separatiste uz pomoc nato pakta ili zapada ako hoces,a Krim je oduvijek bio Ruski ako vec ne znas istoriju a doci ce na red i Aljaska ali prvo da se vrate Srbske teritorije u kojima vjerovatno i ti zivis ali bespravno jer to nije tvoja zemlja. Samo polako sve ce doci na svoje.