Америка упозора: Један хитац је почетак...

Америка упозорила Пољску: "Један хитац према Русији је почетак Трећег светског рата". Ово је сугерисао у интервјуу за РТ генерал-пуковник Георгиј Шпак, бивши командант руских Ваздушно-десантних снага , преносе РИА Новости.

Свијет 29.05.2022 | 11:32
Америка упозора: Један хитац је почетак...

Сједињење Америчке Државе забраниле су Пољској да шаље своју војску у Украјину, пошто Вашингтон страхује од директне конфронтације између НАТО-а и Русије.

- Пољаци под националном заставом неће ићи у Украјину“, поручио је Шпак.

Он је истакао да се на територији бивше совјетске републике могу појавити плаћеници или добровољци из неке источноевропске земље, али не и редовни војници пољске војске.

"Пољска је део НАТО-а, а један хитац из НАТО-а према Русији је почетак Трећег светског рата. Сви то разумеју и мислим да је Варшава добила врло јасну команду Вашингтона: не преузимајте иницијативу. Америка не жели да гине због Украјине или због Пољске", објаснио је Шпак.

Генерал-пуковник је додао и да ће се човечанство у случају избијања Трећег светског рата суочити са глобалним нуклеарним сукобом у коме „неће бити победника”.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Како је саопштило Министарство одбране, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ је према руском војном министарству ослобођење Донбаса.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Логично је

29.05.2022 12:31

Да Америка упозорава земље НАТО-а,да не улазе у сукоб у Украјини,под националном заставом,али је још логичније да су другачије поступили према Русији,прије 24.02. Тада је постојала шанса да се сукоб избјегне.Али,сад је то скоро немогуће,јер,САД ни не планира мир. Све је добро за САД,док не крене рат у њиховој земљи,а то је неминовно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је.

29.05.2022 13:29

Само један метак из НАТО правца ,одвесце нас на пут без повратка . Ал бас свију... Зато ,памет у главу и помозите (сви) , да се сукоб ријеси. Дипломатским разговором и договором.мира постојати рјесење ,а не долијевати уље на ватру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деса

29.05.2022 18:28

И треба да Нас нестане Нико никог нити воли нити ПОСТУЈЕ,. Ударила нека љубиморна ито све од близњег свога. За комсије није ни цудо.

Name

Него

29.05.2022 21:08

Ицицете под заставом Украјине у походе на Русију? Исто вам се писе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станислав

30.05.2022 08:34

Сто су ови Пољаци прљави.Невјероватно.Фуј.

ОДГОВОРИТЕ