Amerika upozora: Jedan hitac je početak...

Amerika upozorila Poljsku: "Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata". Ovo je sugerisao u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga , prenose RIA Novosti.

Svijet 29.05.2022 | 11:32
Amerika upozora: Jedan hitac je početak...

Sjedinjenje Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije.

- Poljaci pod nacionalnom zastavom neće ići u Ukrajinu“, poručio je Špak.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje, ali ne i redovni vojnici poljske vojske.

"Poljska je deo NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata. Svi to razumeju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske", objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovečanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobednika”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Кako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je prema ruskom vojnom ministarstvu oslobođenje Donbasa.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Logično je

29.05.2022 14:31

Da Amerika upozorava zemlje NATO-a,da ne ulaze u sukob u Ukrajini,pod nacionalnom zastavom,ali je još logičnije da su drugačije postupili prema Rusiji,prije 24.02. Tada je postojala šansa da se sukob izbjegne.Ali,sad je to skoro nemoguće,jer,SAD ni ne planira mir. Sve je dobro za SAD,dok ne krene rat u njihovoj zemlji,a to je neminovno.

ODGOVORITE
Name

Tako je.

29.05.2022 15:29

Samo jedan metak iz NATO pravca ,odvesce nas na put bez povratka . Al bas sviju... Zato ,pamet u glavu i pomozite (svi) , da se sukob rijesi. Diplomatskim razgovorom i dogovorom.mira postojati rjesenje ,a ne dolijevati ulje na vatru.

ODGOVORITE
Name

Desa

29.05.2022 20:28

I treba da Nas nestane Niko nikog niti voli niti POSTUJE,. Udarila neka ljubimorna ito sve od bliznjeg svoga. Za komsije nije ni cudo.

Name

Nego

29.05.2022 23:08

Icicete pod zastavom Ukrajine u pohode na Rusiju? Isto vam se pise.....

ODGOVORITE
Name

Stanislav

30.05.2022 10:34

Sto su ovi Poljaci prljavi.Nevjerovatno.Fuj.

ODGOVORITE