Зашто Српска није подигла оптужницу за Олују?

"Ма да сам и најгори, посебно за вас Ронхил и Каргановић патриоте, дајте одговор зашто Ви толико година нисте подигли оптужницу? Шта сте радили? Ко вас је спречавао? То одговорите, конкретно!"

Република Српска 29.05.2022 | 09:30
Зашто Српска није подигла оптужницу за Олују?

Ово је на твитер налогу написао Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса, реагујући на изјаву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић која је казала да "вјерује да је Бранислав Бореновић чуо да су се активности на прикупљању доказа и документовања страшног злочина на Петровачкој цести и идентификовању починилаца одвијале у институцијама Србије".

 

Бореновић је овом реакцијом Цвијановићевој симболично указао на криминал и корупцију власти Републике Српске, називајући из "Ронхил" , али и на лажне патриоте, које симболизује Стефан Каргановић, који је "нестао" са милионима КМ, које је добио из буџета Републике Српске за истраживање ратних злочина у Сребреници над Србима.

Цвијановићева је коментарисала Бореновићеву ранију изјаву да је тужно што се на подизање оптужнице против официра хрвтаске војске због злочина нас српским цивилима на Петровачкој цести чекало 27 година и што је то коначно морала да учини Србија.

Она је поступке власти Републике Српске правдала следећим ријечима:

"Након толико година проведених у политици, Бореновић би требало да зна да између институција Српске и Србије постоји тијесна сарадња у свим областима, па тако и по питању процесуирања ратних злочина над српским становништвом", нагласила је Цвијановићева.

Подсјетимо да је Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло оптужницу против четири висока официра Војске Хрватске због ратног злочина на српским цивилима у акцији Олуја 7.и 8. августа, када је бомбардована избјегличка колона у мјесту Сводна код Новог Града.

У тим нападима, за сада је идентификовано 13 убијених особа од којих је шесторо дјеце, као и 24 рањене особе.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу за ратне злочине у акцији "Олуја" против пензионисаних пилота Хрватског ратног ваздухопловства Данијела Боровића, Жељка Јелинића, Зденка Радуља и Владимира Микца.

И члан Предсједништва БиХ Милорад Додик јуче је подржао је тужилаштво Србије које је подигло оптужницу против четири хрватска  официра за акцију "Олуја",

"И ми у Републици Српској подржавамо Тужилаштво за ратне злочине Србије и подизање оптужнице против починилаца овог злочина", написао је између осталог Додик на твитер налогу.

(БН Фото: Новости)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Горан

29.05.2022 07:34

Бореновић је невјероватно прецизан у пар ријечи све опише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар Јосип

29.05.2022 10:18

Подршка за школског од Батара! Живијели Бореновићу.

Name

Еу-Фан

29.05.2022 12:12

Бурлета је поставио НАТО, ста томе има јос да се дода?

Name

Бањалучанин

29.05.2022 07:37

Докле више Србија ради посао Додику, помоћ, паре, пројекти па сад и оптужнице. У праву је Бореновић, шта ради власт овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

29.05.2022 08:43

То се коси са Додиковим, Жељкиним и Касиповићевим националним интересима.

Name

Добој

29.05.2022 07:39

Снсд само лични интерес ништа више,ваљда Србија сад зна са ким има посла. На изборе да ову ненародну власт смјенимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сектаси из Снсд

29.05.2022 07:51

Да ураде несто у корист српског народа..? Ма хајте, молим вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

29.05.2022 07:57

Како оптузница? Премијерка полутанка, предсједник куцни пријатељ са хрватским политицким врхом. Сто би онај познати хрватски генерал рекао "ко је јамио јамио" преведено "ко је погинуо погинуо"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

29.05.2022 08:02

Зато што су Додик и Жељка хрватски плаћеници. Све то је потврдио и хрватски предсједник Милановић, од свих Срба једини Додик им одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАВИ ЈОРГОВНИ

29.05.2022 08:11

ЦВИЈАНОВИЦКА МОРА ДА ЗНА ДА ОНА И ЊЕНИ ССРАДНИЦИ ПРИМАЈУ БОГАТУ ПЛАТУ ДАЦРАФЕ ПОСАО ЗА ИНТЕРЕСЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,А НЕ ДА САВ ТЕРЕТ ПРЕНОСИ НА ЛЕДЈА АЛЕКСАНДРА ВУЦИЦА.ДА ЛИ БУЦИЦ МОРА ДА МИСЛИ ДА ЛИ ЦЕ ГРАДЈАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ИМСТИ ДОВОЉНО ХРАНЕ,ЛИЈЕКОВА,МЕДИЦИНСКЕ ОПРЕМЕ,О БЕЗБЈЕДНОСТИ,ПА СТА ВИ РАДИТЕ.ДОК ВИ СА МИЛАНОВИЦЕМ ОДРЗАВАТЕ РЕДОВНЕ ТЕКЕФОНСКЕ РАЗГОВОРЕ,СТО ЈЕ ДОДИК ИЗЈАВИО,ДА ЛИ МУ ЈЕ СКРЕНУО ПАЗЊУ ДА ОРЕСТАНЕ ПОНИЗАВАТИ СРОСКИ НАРОД И АЛЕКСАНДРС ВУЦИЦА.ВУЦИЦ ДАНАС ОБИЛАЗИ МАГАЦИНЕ РОБНИХ РЕЗЕРВИ У СРБИЈИ,А СТА ВИ РАДИТЕ.ВИЈАТЕ СЕ НА ВЈЕТРУ ,И ЦЕКАТЕ ДА ВАМ ВУЦИЦ ДА УСМЈЕРЕЊЕ КУДА ДАЉЕ.КОЛИКО ИМАТЕ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЦА КОЈА ПОСЛУЈУ БЕЗ ГУБИТАКА.ЗАПИРАЈТЕ СЕ ДОКЛЕ ЦЕТЕ ТО ПОКРИВАТИ ЗАДУЗЕЊИМА НАРОДА.РАДИТЕ СВОЈ ПОСАО КОЈИ ВАМ ЈЕ У НАДЛЕЗНОСТИ,И НЕ ТРАЗИТЕ ЗАКЛОН ЗА СВАКО ПИТАЊЕ КОЈЕ НИСТЕ У СТАЊУ ДА РИЈЕСИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

29.05.2022 08:11

Бореновићу они су се борили како нахранити своју гладну дијецу и како се што више обогатити од сиротиње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.05.2022 20:16

Појединци имају амнезију и заборавили су да су некада били власт, а да нису покренули поступак против злочинаца. Само су кривци они други.

Name

зато

29.05.2022 08:24

СНСД и додик то никад неби уцинили због пријатељства додикова и цовицева.како це додик дице оптузнице против хрватских генерала кад он стити витални национални интерес хдзових хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРВАТСКИ ПАТРИОТЕ

29.05.2022 08:32

ДОДИГ ЈЕ ХРВАТСКИ ПАТРИОТА.. ЗАТО ИМА ВИЛУ У ХРВАТСКОЈ НА МОРУ.. А НИЈЕ ЦУДНО ЗА ЦВИЈАНОВИЦКУ.. ЊЕН ДИДА ПЕЈО? ЈЕ БИО У НДХ.. ХРВАТСКОЈ.. ОНА ЈЕ ВИСЕ ЗА НДХ.... БИСЕРКА.. СКРИВАС СЕ.. ИЗА ПАТРИОТИЗМА ТИ И ТВОЈ УЦИТЕЉ ДОДИГ.. ФУКАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.05.2022 08:36

Неће свој на свога . Ови лажни Срби , што нажалост представљају Српски народ са ових простора увијек су радили и увијек ће радити у корист Хрватске државе , а на штету РС и Српског народа . Њима Република Српска једино служи да је пљачкају и када је у потпуности опљачкају , тада ће дићи руке и од републике и од народа , јер су се на то обавезали . У крајњем случају , ако републику треба да представља потомак усташког режима , онда је можда и боље да је нема .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.05.2022 12:10

Наравно лазни срби,,,све су то православни Хрвати

Name

бисер у шкољци

29.05.2022 08:37

Пита швабо Бисерку на молитвеном доручку одакле је. Каже она из РС. Опростите, а гдје вам је то? Нерадо Бисерка појасни да је то у Босни. Ааа, каже швабо, ви сте они лијени... Ма јок, не да се Бисерка, то су црногорци, ми смо ГЛУПИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

29.05.2022 08:39

Жалосно је што си ту гдје јеси ,боље би ти било да се позабавиш са сином коцкаром и наркоманом сељанчоро једна и престани узурпирати службена возила да ти возикају тог дебилног идиота од мужа ако се то може назвату мужем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

29.05.2022 18:28

Сто би оредсједница рс или овај пред. снсд покренуо против својих.

Name

Зато

29.05.2022 19:16

Зато што Додик прави специјалне и паралелне везе са Милановићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вицо

30.05.2022 08:43

Бореновиц је био на целу парламентарне комисије која је испитивала стање правосуда у БиХ.Није написао да се не процесуирају злоцини над Србима,као тузланска колона,Јосаница,Кукавице,...Да се бори за РС морао је да и то истакне и да захтјева активности у том правцу.Ма какви.Њему је тада само било вазно да макне М.Тегелтију из ВСТС.Сада се Муслимани хвале како је ВСТС под њиховом контролом.

ОДГОВОРИТЕ