Zašto Srpska nije podigla optužnicu za Oluju?

"Ma da sam i najgori, posebno za vas Ronhil i Кarganović patriote, dajte odgovor zašto Vi toliko godina niste podigli optužnicu? Šta ste radili? Кo vas je sprečavao? To odgovorite, konkretno!"

Republika Srpska 29.05.2022 | 09:30
Zašto Srpska nije podigla optužnicu za Oluju?

Ovo je na tviter nalogu napisao Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, reagujući na izjavu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović koja je kazala da "vjeruje da je Branislav Borenović čuo da su se aktivnosti na prikupljanju dokaza i dokumentovanja strašnog zločina na Petrovačkoj cesti i identifikovanju počinilaca odvijale u institucijama Srbije".

 

Borenović je ovom reakcijom Cvijanovićevoj simbolično ukazao na kriminal i korupciju vlasti Republike Srpske, nazivajući iz "Ronhil" , ali i na lažne patriote, koje simbolizuje Stefan Karganović, koji je "nestao" sa milionima KM, koje je dobio iz budžeta Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina u Srebrenici nad Srbima.

Cvijanovićeva je komentarisala Borenovićevu raniju izjavu da je tužno što se na podizanje optužnice protiv oficira hrvtaske vojske zbog zločina nas srpskim civilima na Petrovačkoj cesti čekalo 27 godina i što je to konačno morala da učini Srbija.

Ona je postupke vlasti Republike Srpske pravdala sledećim riječima:

"Nakon toliko godina provedenih u politici, Borenović bi trebalo da zna da između institucija Srpske i Srbije postoji tijesna saradnja u svim oblastima, pa tako i po pitanju procesuiranja ratnih zločina nad srpskim stanovništvom", naglasila je Cvijanovićeva.

Podsjetimo da je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira Vojske Hrvatske zbog ratnog zločina na srpskim civilima u akciji Oluja 7.i 8. avgusta, kada je bombardovana izbjeglička kolona u mjestu Svodna kod Novog Grada.

U tim napadima, za sada je identifikovano 13 ubijenih osoba od kojih je šestoro djece, kao i 24 ranjene osobe.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu za ratne zločine u akciji "Oluja" protiv penzionisanih pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Danijela Borovića, Željka Jelinića, Zdenka Radulja i Vladimira Mikca.

I član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je podržao je tužilaštvo Srbije koje je podiglo optužnicu protiv četiri hrvatska  oficira za akciju "Oluja",

"I mi u Republici Srpskoj podržavamo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i podizanje optužnice protiv počinilaca ovog zločina", napisao je između ostalog Dodik na tviter nalogu.

(BN Foto: Novosti)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Goran

29.05.2022 07:34

Borenović je nevjerovatno precizan u par riječi sve opiše.

ODGOVORITE
Name

Batar Josip

29.05.2022 10:18

Podrška za školskog od Batara! Živijeli Borenoviću.

Name

Eu-Fan

29.05.2022 12:12

Burleta je postavio NATO, sta tome ima jos da se doda?

Name

Бањалучанин

29.05.2022 07:37

Докле више Србија ради посао Додику, помоћ, паре, пројекти па сад и оптужнице. У праву је Бореновић, шта ради власт овдје.

ODGOVORITE
Name

Lule

29.05.2022 08:43

To se kosi sa Dodikovim, Željkinim i Kasipovićevim nacionalnim interesima.

Name

Doboj

29.05.2022 07:39

Snsd samo lični interes ništa više,valjda Srbija sad zna sa kim ima posla. Na izbore da ovu nenarodnu vlast smjenimo.

ODGOVORITE
Name

Sektasi iz Snsd

29.05.2022 07:51

Da urade nesto u korist srpskog naroda..? Ma hajte, molim vas

ODGOVORITE
Name

Karadoz

29.05.2022 07:57

Kako optuznica? Premijerka polutanka, predsjednik kucni prijatelj sa hrvatskim politickim vrhom. Sto bi onaj poznati hrvatski general rekao "ko je jamio jamio" prevedeno "ko je poginuo poginuo"

ODGOVORITE
Name

Otpor

29.05.2022 08:02

Zato što su Dodik i Željka hrvatski plaćenici. Sve to je potvrdio i hrvatski predsjednik Milanović, od svih Srba jedini Dodik im odgovara.

ODGOVORITE
Name

PLAVI JORGOVNI

29.05.2022 08:11

CVIJANOVICKA MORA DA ZNA DA ONA I NJENI SSRADNICI PRIMAJU BOGATU PLATU DACRAFE POSAO ZA INTERESE REPUBLIKE SRPSKE,A NE DA SAV TERET PRENOSI NA LEDJA ALEKSANDRA VUCICA.DA LI BUCIC MORA DA MISLI DA LI CE GRADJANI REPUBLIKE SRPSKE IMSTI DOVOLJNO HRANE,LIJEKOVA,MEDICINSKE OPREME,O BEZBJEDNOSTI,PA STA VI RADITE.DOK VI SA MILANOVICEM ODRZAVATE REDOVNE TEKEFONSKE RAZGOVORE,STO JE DODIK IZJAVIO,DA LI MU JE SKRENUO PAZNJU DA ORESTANE PONIZAVATI SROSKI NAROD I ALEKSANDRS VUCICA.VUCIC DANAS OBILAZI MAGACINE ROBNIH REZERVI U SRBIJI,A STA VI RADITE.VIJATE SE NA VJETRU ,I CEKATE DA VAM VUCIC DA USMJERENJE KUDA DALJE.KOLIKO IMATE JAVNIH PREDUZECA KOJA POSLUJU BEZ GUBITAKA.ZAPIRAJTE SE DOKLE CETE TO POKRIVATI ZADUZENJIMA NARODA.RADITE SVOJ POSAO KOJI VAM JE U NADLEZNOSTI,I NE TRAZITE ZAKLON ZA SVAKO PITANJE KOJE NISTE U STANJU DA RIJESITE.

ODGOVORITE
Name

XL

29.05.2022 08:11

Borenoviću oni su se borili kako nahraniti svoju gladnu dijecu i kako se što više obogatiti od sirotinje!

ODGOVORITE
Name

RE

29.05.2022 20:16

Pojedinci imaju amneziju i zaboravili su da su nekada bili vlast, a da nisu pokrenuli postupak protiv zločinaca. Samo su krivci oni drugi.

Name

zato

29.05.2022 08:24

SNSD i dodik to nikad nebi ucinili zbog prijateljstva dodikova i coviceva.kako ce dodik dice optuznice protiv hrvatskih generala kad on stiti vitalni nacionalni interes hdzovih hrvata.

ODGOVORITE
Name

HRVATSKI PATRIOTE

29.05.2022 08:32

DODIG JE HRVATSKI PATRIOTA.. ZATO IMA VILU U HRVATSKOJ NA MORU.. A NIJE CUDNO ZA CVIJANOVICKU.. NJEN DIDA PEJO? JE BIO U NDH.. HRVATSKOJ.. ONA JE VISE ZA NDH.... BISERKA.. SKRIVAS SE.. IZA PATRIOTIZMA TI I TVOJ UCITELJ DODIG.. FUKARE

ODGOVORITE
Name

Pa

29.05.2022 08:36

Neće svoj na svoga . Ovi lažni Srbi , što nažalost predstavljaju Srpski narod sa ovih prostora uvijek su radili i uvijek će raditi u korist Hrvatske države , a na štetu RS i Srpskog naroda . Njima Republika Srpska jedino služi da je pljačkaju i kada je u potpunosti opljačkaju , tada će dići ruke i od republike i od naroda , jer su se na to obavezali . U krajnjem slučaju , ako republiku treba da predstavlja potomak ustaškog režima , onda je možda i bolje da je nema .

ODGOVORITE
Name

Pa

29.05.2022 12:10

Naravno lazni srbi,,,sve su to pravoslavni Hrvati

Name

biser u školjci

29.05.2022 08:37

Pita švabo Biserku na molitvenom doručku odakle je. Kaže ona iz RS. Oprostite, a gdje vam je to? Nerado Biserka pojasni da je to u Bosni. Aaa, kaže švabo, vi ste oni lijeni... Ma jok, ne da se Biserka, to su crnogorci, mi smo GLUPI!

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

29.05.2022 08:39

Žalosno je što si tu gdje jesi ,bolje bi ti bilo da se pozabaviš sa sinom kockarom i narkomanom seljančoro jedna i prestani uzurpirati službena vozila da ti vozikaju tog debilnog idiota od muža ako se to može nazvatu mužem.

ODGOVORITE
Name

Aaa

29.05.2022 18:28

Sto bi oredsjednica rs ili ovaj pred. snsd pokrenuo protiv svojih.

Name

Zato

29.05.2022 19:16

Zato što Dodik pravi specijalne i paralelne veze sa Milanovićem.

ODGOVORITE
Name

Vico

30.05.2022 08:43

Borenovic je bio na celu parlamentarne komisije koja je ispitivala stanje pravosuda u BiH.Nije napisao da se ne procesuiraju zlocini nad Srbima,kao tuzlanska kolona,Josanica,Kukavice,...Da se bori za RS morao je da i to istakne i da zahtjeva aktivnosti u tom pravcu.Ma kakvi.Njemu je tada samo bilo vazno da makne M.Tegeltiju iz VSTS.Sada se Muslimani hvale kako je VSTS pod njihovom kontrolom.

ODGOVORITE