Прохујало с временом: Отворен Музеј олдтајмера

Музеј олдтајмера отворен је данас у Мостару у насељу Родоч који се налази у близини старе касарне. Ово је први овакав музеј у БиХ.

Босна и Херцеговина 28.05.2022 | 11:23
Прохујало с временом: Отворен Музеј олдтајмера

Олдтајмер клуб Мостар је од 2017. године члан међународне организације националних савеза и групација које се брину за олд тимере.

Предсједник Олдтајмер клуба Мостар Здравко Видовић каже:

“Ово што ми отварамо јединствено је у Европи, јер ми смо први Олдтајмер клуб који отвара свој музеј. Ово је први пут забиљежено у Европи да Клуб отвара музеј и сервис за процјену олдтајмера и кампус олдтајмера”.

У музеју су изложени стари аутомобили, а на дан отварања стигли су гости из БиХ, региона и Европе. Међу њима и љубитељи старих аутомобила из Суботице.

“Учествујемо са неколико возила. Први пут смо овдје, град је прелијеп. Чување олдтајмера на било који начим ми се изузетно свиђа. Имамо и у Србији сличне манифестације. Најбитније је да се окупљамо и дружимо. Већ идући викенд имамо сусрет у Суботици”, каже Нинослав Сударевић из Олдтајмер клуба Суботица.

Осим изложбеног дијела сви посјетиоци моћи ће у склопу понуђеног садржаја изабрати и авантуристичку вожњу, Yуготуру у једном од рестаурираних аута, а идеја је на овај начин промовирати и Винску цесту Херцеговине.

Оспосебљен је и простор за умјетнике гдје ће моћи излагати и промовисати своје радове.

Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Инфо

28.05.2022 09:40

Па добро, није први и једини. У Берлину постоји вец годинама МиленWерк, као и десетак гидина у Бöблингену. Улаз бесплатан, тесторани Цафее- и и други садртзаји

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.05.2022 10:53

ово је први сто це се наплацивати улаз,јбг ипак је први

Name

Дзомба

28.05.2022 12:02

Граматика ти је да боли глава.

Name

Возач

28.05.2022 11:14

Свака част! Врло лијеп примјер. Осим тога, позитиван примјер дружења и помирења људи из СФРЈ, преко љубави према старим аутомобилима. Чим се политичари не мијешају испадне нешто позитивно. Добро је рекао Енис Бешлагић: хттпс://yоуту.бе/њБ-млцWпкА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

28.05.2022 11:53

Помирење за будале,ја нисам ни био са неким у сукобу.