Prohujalo s vremenom: Otvoren Muzej oldtajmera

Muzej oldtajmera otvoren je danas u Mostaru u naselju Rodoč koji se nalazi u blizini stare kasarne. Ovo je prvi ovakav muzej u BiH.

Bosna i Hercegovina 28.05.2022 | 11:23
Prohujalo s vremenom: Otvoren Muzej oldtajmera

Oldtajmer klub Mostar je od 2017. godine član međunarodne organizacije nacionalnih saveza i grupacija koje se brinu za old timere.

Predsjednik Oldtajmer kluba Mostar Zdravko Vidović kaže:

“Ovo što mi otvaramo jedinstveno je u Evropi, jer mi smo prvi Oldtajmer klub koji otvara svoj muzej. Ovo je prvi put zabilježeno u Evropi da Klub otvara muzej i servis za procjenu oldtajmera i kampus oldtajmera”.

U muzeju su izloženi stari automobili, a na dan otvaranja stigli su gosti iz BiH, regiona i Evrope. Među njima i ljubitelji starih automobila iz Subotice.

“Učestvujemo sa nekoliko vozila. Prvi put smo ovdje, grad je prelijep. Čuvanje oldtajmera na bilo koji načim mi se izuzetno sviđa. Imamo i u Srbiji slične manifestacije. Najbitnije je da se okupljamo i družimo. Već idući vikend imamo susret u Subotici”, kaže Ninoslav Sudarević iz Oldtajmer kluba Subotica.

Osim izložbenog dijela svi posjetioci moći će u sklopu ponuđenog sadržaja izabrati i avanturističku vožnju, Yugoturu u jednom od restauriranih auta, a ideja je na ovaj način promovirati i Vinsku cestu Hercegovine.

Osposebljen je i prostor za umjetnike gdje će moći izlagati i promovisati svoje radove.

N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Info

28.05.2022 09:40

Pa dobro, nije prvi i jedini. U Berlinu postoji vec godinama MilenWerk, kao i desetak gidina u Böblingenu. Ulaz besplatan, testorani Cafee- i i drugi sadrtzaji

ODGOVORITE
Name

re

28.05.2022 10:53

ovo je prvi sto ce se naplacivati ulaz,jbg ipak je prvi

Name

Dzomba

28.05.2022 12:02

Gramatika ti je da boli glava.

Name

Vozač

28.05.2022 11:14

Svaka čast! Vrlo lijep primjer. Osim toga, pozitivan primjer druženja i pomirenja ljudi iz SFRJ, preko ljubavi prema starim automobilima. Čim se političari ne miješaju ispadne nešto pozitivno. Dobro je rekao Enis Bešlagić: https://youtu.be/nJB-mlcWpkA

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

28.05.2022 11:53

Pomirenje za budale,ja nisam ni bio sa nekim u sukobu.