Након сунчаних дана, стиже нам промјена времена

Крај маја доноси нестабилне временске прилике. Према најавама из Републичког хидрометеоролошког завода очекују нас киша и пљусковима који ће бити праћени грмљавином у појединим дијеловима, као и пад температура.

Босна и Херцеговина 27.05.2022 | 21:45
Након сунчаних дана, стиже нам промјена времена

суботу, 28. маја, на сјеверу се очекује захлађење уз облачно и вјетровито вријеме са кишом и пљусковима са грмљавином. На југу и истоку у првом дијелу дана и даље врло топло и сунчаније вријеме.

До краја дана киша и пљускови са грмљавином ће се проширити ка југу и истоку гдје ће бити и локалних непогода уз јаче пљускове и појаву града понегдје. Увече на сјеверу јаче падавине.

Вјетар слаб до умјерен сјевероисточни, послијеподне појачан у зони падавина, на југу увече умјерена бура.

<а хреф="хттпс://www.независне.цом/тагови?т=Временска+Прогноза">Очекиване минималне температуре ваздуха у суботу кретаће се од 15 степени Целзијусових до 21, у вишим предјелима од 11. Максимална температура ваздуха од само 18 степени на сјеверозападу до 30 на југоистоку, у вишим предјелима од 15 степени. Увече даље захлађење.

Другог дана викенда, у недјељу, 29. маја, очекује се знатно хладније и облачно са кишом.

Падавине ће бити чешће на западу и југу гдје ће бити и јачих пљускова са грмљавином. На крајњем сјеверу више сувог времена уз повремену кишу током послијеподнева и вечери.

Минимална температура ваздуха у недјељу кретаће се од шест до 12, на југу до 18 степени Целзијусових. Максимална температура ваздуха од само 16 на сјеверозападу до 25 на југу, у вишим предјелима од 11 степени.

Почетак наредне седмице доноси промјенљиво вријеме.

У понедељак, 30. Маја очекује се облачно, свјежије И кишовито вријеме. На југу ће бити мало топлије уз повремене јаче пљускове са грмљавином. До краја дана падавине престају уз постепено разведравање током ноћи.

Минимална температура ваздуха од седам до 13 степени, на југу до 15. Максимална температура ваздуха од само 16 до 23, на југу 25, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар