Арнаутовић: Имамо информацију о цyбер нападима на ЦИК

Предсједник Централне изборне комисије Суад Арнаутовић казао је да је ЦИК изложен цyбер нападима и да ће у понедјељак размотрити ту ситуацију.

Босна и Херцеговина 27.05.2022 | 20:09
Арнаутовић: Имамо информацију о цyбер нападима на ЦИК

"Данас смо добили информацију о цyбер нападима на инфо систем Централне изборне комисије. Врло вјеродостојну информацију и ми ћемо у понедјељак имати колегиј на којем ћемо ту информацију размотрити, погледати, донијети мјере итд.", рекао је Арнаутовић, за Н1.

На питање одакле би могли доћи ти напади Арнаутовић није желио одговорити и додао је да му оставе мало времена до понедјељка.

"ИТ служба нас увјерава да смо на сталној граници да нам пробију систем због недостатка средстава и опреме која нам треба помоћи да зауставимо цyбер нападе", рекао је предсједник ЦИК-а.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Татар

27.05.2022 18:53

Можете ли одговорити висини задатка или не можете.Стотину је некаквих разлога да не можете.Засто су у Босни сви који воде ову државу неспособни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

За татар

28.05.2022 06:15

Зато што су способни на бауштели, раде као конобари, трговци, чистачице итд. Већ неко вријеме, а бити ће све израженије, плаћамо скупу цијену непотизма, лошег школства, лоше кадровске политике, поремећених вриједности. Врхунац пропасти ће бити када дође на ред да директно без избора (а ево и то се спрема) учесници ријалитија буду народни посланици, министри, директори јавних предузећа. Једини критеријум за рангирање ће бити, што више силикона, протеина, тетоважа... Једино позитивно у томе је да ће народ све преживети. Е сад како и уз које последице????

Name

Озренац

28.05.2022 17:13

Па ви из ЦИК сте поднијели кривичну пријаву против 450 чланова бирачких одбора из Добоја а Тужилаштво ових дана подноси оптужнице и ми сад немамо одговарајуће замјене и нема шансе да ћемо одржати изборе.

Name

Па

28.05.2022 08:54

Ста сте оцекивсли да це лопови сами себе хапсити и одузимати покрадено??? Побогу има ли и једна институција да ради или све треба распустити забранити рад партија тј групаа лоповааа Европске тузиоце и судије брз багреее корумоиранее умрезенее на свим нивоимааа !! Дијаспорооо трази помоц од Европског правосудјаа!!! Ово мало народа сто остало је заробљено претворено у сиротињу и корумпирани манипулису са њим као са заробљеницима у спрези са својим прљавим тајкунима богатасима милионерима милијардерима предратним гологузанима хистсплерима пијацарима новокомпонованим тајкунома прљавим папцима пррлетацима манипулантима харају пљацкају од ратаа гиганте предузеца ресурсе банке похаралии пљацка стољеца!! Све распустити!! И пред закон Европски!!!!!

ОДГОВОРИТЕ