Arnautović: Imamo informaciju o cyber napadima na CIK

Predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović kazao je da je CIK izložen cyber napadima i da će u ponedjeljak razmotriti tu situaciju.

Bosna i Hercegovina 27.05.2022 | 20:09
Arnautović: Imamo informaciju o cyber napadima na CIK

"Danas smo dobili informaciju o cyber napadima na info sistem Centralne izborne komisije. Vrlo vjerodostojnu informaciju i mi ćemo u ponedjeljak imati kolegij na kojem ćemo tu informaciju razmotriti, pogledati, donijeti mjere itd.", rekao je Arnautović, za N1.

Na pitanje odakle bi mogli doći ti napadi Arnautović nije želio odgovoriti i dodao je da mu ostave malo vremena do ponedjeljka.

"IT služba nas uvjerava da smo na stalnoj granici da nam probiju sistem zbog nedostatka sredstava i opreme koja nam treba pomoći da zaustavimo cyber napade", rekao je predsjednik CIK-a.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tatar

27.05.2022 18:53

Možete li odgovoriti visini zadatka ili ne možete.Stotinu je nekakvih razloga da ne možete.Zasto su u Bosni svi koji vode ovu državu nesposobni .

ODGOVORITE
Name

Za tatar

28.05.2022 06:15

Zato što su sposobni na baušteli, rade kao konobari, trgovci, čistačice itd. Već neko vrijeme, a biti će sve izraženije, plaćamo skupu cijenu nepotizma, lošeg školstva, loše kadrovske politike, poremećenih vrijednosti. Vrhunac propasti će biti kada dođe na red da direktno bez izbora (a evo i to se sprema) učesnici rijalitija budu narodni poslanici, ministri, direktori javnih preduzeća. Jedini kriterijum za rangiranje će biti, što više silikona, proteina, tetovaža... Jedino pozitivno u tome je da će narod sve preživeti. E sad kako i uz koje posledice????

Name

Ozrenac

28.05.2022 17:13

Pa vi iz CIK ste podnijeli krivičnu prijavu protiv 450 članova biračkih odbora iz Doboja a Tužilaštvo ovih dana podnosi optužnice i mi sad nemamo odgovarajuće zamjene i nema šanse da ćemo održati izbore.

Name

Pa

28.05.2022 08:54

Sta ste ocekivsli da ce lopovi sami sebe hapsiti i oduzimati pokradeno??? Pobogu ima li i jedna institucija da radi ili sve treba raspustiti zabraniti rad partija tj grupaa lopovaaa Evropske tuzioce i sudije brz bagreee korumoiranee umrezenee na svim nivoimaaa !! Dijasporooo trazi pomoc od Evropskog pravosudjaa!!! Ovo malo naroda sto ostalo je zarobljeno pretvoreno u sirotinju i korumpirani manipulisu sa njim kao sa zarobljenicima u sprezi sa svojim prljavim tajkunima bogatasima milionerima milijarderima predratnim gologuzanima histsplerima pijacarima novokomponovanim tajkunoma prljavim papcima prrletacima manipulantima haraju pljackaju od rataa gigante preduzeca resurse banke poharalii pljacka stoljeca!! Sve raspustiti!! I pred zakon Evropski!!!!!

ODGOVORITE