Предате ургенције тужиоцима у вези ранијих предмета

Градоначелник Драшко Станивуковић предао је Окружном јавном тужилаштву ургенције у вези са раније предатим кривичним пријавама против одговорних лица у случајевима „Екватор“, „Водовод“ и „Кисеоник“, као и додатну кривичну пријаву у случају „Екватор“.

Република Српска 25.05.2022 | 14:35
Предате ургенције тужиоцима у вези ранијих предмета

– Жури нам се да одговорни буду санкционисани, жури нам се да дочекамо правду – поручио је градонечелник, појаснивши да је једини разлог његовог доласка у Тужилаштво и предаје ургенција – тежња да ови случајеви што прије добију епилог.

Рекавши да га све више јасних доказа, који су видљиви голим оком, тјерају да се запита зашто Тужилаштво већ није наложило хапшење појединаца одговорних за поступање у случају „Екватор“ и „Кисеоник“, Станивуковић је подсјетио да санкционисање појединаца који су починили одређена кривична дјела није ствар политике, већ ствар успостављања једног уређеног система.

Градоначелник је рекао да су са рачуна Града Бање Луке незаконито повучена средства у износу од два милиона КМ, јер је поступајућа судија у овом предмету одбила приговор Града упркос наводима да је цесија спорна, а исто тако није сачекала ни Одлуку Окружног привредног суда по тужби Града за поништење цесије, којом је потврђено да је одузимање ових средстава било незаконито, а цесија апсолутно ништава.

– Иако је неизвјесно да ли ће Граду икада бити враћена та средства, ми ћемо наставити да се боримо, јер је моја дужност као градоначелника да браним и штитим интересе Града Бање Луке и свих њених грађана – рекао је он.

Говорећи о случају „Кисеоник“, Станивуковић је рекао да иако је Специјално тужилаштво предмет упутилио Окружном тужилаштву уз навод да прибављени докази указују на постојање основане сумње да су у промет стављени прозиводи штетни за здравље и да су почињена и друга кривична дјела у вези са овим случајем, како је казао ни овај случај није добио адекватан епилог.

Он је још једном позвао Тужилаштво да узме у разматрање ове предмете, јер је ријеч о случајевима који су од интереса јавности.

(БН Фото: ГУ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Немају Кад

25.05.2022 14:45

Почиње сезона Годишњи одмора ! У осталом, то су небитне ствари у односу на то, ако неко насјече трактор дрва у Државној Шуми , три метера 300 марака, није то за зајебанције !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.05.2022 14:56

Свака цаст Драско, мада багра је у том тузиластву ниста мања од тих које треба процесуирати и вези са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2022 15:03

Па добкада цемо трпити да тузиоци и судије стите криминалце? Како их није срамота , цијели свјет због њиховог нерада и злоупитреба полозаја нас гледа као на једну од најкорумпиранијих земаља.

Name

Приједорцанин М.

25.05.2022 15:53

Док не падне ова власт слаба работа.зато нова власт мора истјерати тузиоце из тузиластва као и судије из суда који су задрзавали предмете направити ревизију свих и муљаторима показати пут гдје је капија плус кривицне...

Name

Како

25.05.2022 15:26

Како Драшко не схваташ па Владо Црта је укро милионе па шта је њему дати четиристо петсто хиљада тужиоцу да обустави истрагу.Тако ствари функционишу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2022 18:49

Када је могао дјајиц платити за Иванов снимак 300 000 еу. Ста је то за њега. Има пара за пјеваце,зурке и пице. Све бресплатно за сектасе.

Name

Риле

25.05.2022 15:29

Драшко ти си добар и поштен човјек али тужилаштво ради само оно што им багра нареди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

25.05.2022 17:10

Зато нам и јесте овако, зло и наопако. Криминал и корупција у свим порама друштва, а судство недодирљиво. Ради за оног ко више да, то и поштени адвокати кажу. Само напријед градоначелниче, а није ти лако.

ОДГОВОРИТЕ