Predate urgencije tužiocima u vezi ranijih predmeta

Gradonačelnik Draško Stanivuković predao je Okružnom javnom tužilaštvu urgencije u vezi sa ranije predatim krivičnim prijavama protiv odgovornih lica u slučajevima „Ekvator“, „Vodovod“ i „Кiseonik“, kao i dodatnu krivičnu prijavu u slučaju „Ekvator“.

Republika Srpska 25.05.2022 | 14:35
Predate urgencije tužiocima u vezi ranijih predmeta

– Žuri nam se da odgovorni budu sankcionisani, žuri nam se da dočekamo pravdu – poručio je gradonečelnik, pojasnivši da je jedini razlog njegovog dolaska u Tužilaštvo i predaje urgencija – težnja da ovi slučajevi što prije dobiju epilog.

Rekavši da ga sve više jasnih dokaza, koji su vidljivi golim okom, tjeraju da se zapita zašto Tužilaštvo već nije naložilo hapšenje pojedinaca odgovornih za postupanje u slučaju „Ekvator“ i „Кiseonik“, Stanivuković je podsjetio da sankcionisanje pojedinaca koji su počinili određena krivična djela nije stvar politike, već stvar uspostavljanja jednog uređenog sistema.

Gradonačelnik je rekao da su sa računa Grada Banje Luke nezakonito povučena sredstva u iznosu od dva miliona КM, jer je postupajuća sudija u ovom predmetu odbila prigovor Grada uprkos navodima da je cesija sporna, a isto tako nije sačekala ni Odluku Okružnog privrednog suda po tužbi Grada za poništenje cesije, kojom je potvrđeno da je oduzimanje ovih sredstava bilo nezakonito, a cesija apsolutno ništava.

– Iako je neizvjesno da li će Gradu ikada biti vraćena ta sredstva, mi ćemo nastaviti da se borimo, jer je moja dužnost kao gradonačelnika da branim i štitim interese Grada Banje Luke i svih njenih građana – rekao je on.

Govoreći o slučaju „Кiseonik“, Stanivuković je rekao da iako je Specijalno tužilaštvo predmet uputilio Okružnom tužilaštvu uz navod da pribavljeni dokazi ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su u promet stavljeni prozivodi štetni za zdravlje i da su počinjena i druga krivična djela u vezi sa ovim slučajem, kako je kazao ni ovaj slučaj nije dobio adekvatan epilog.

On je još jednom pozvao Tužilaštvo da uzme u razmatranje ove predmete, jer je riječ o slučajevima koji su od interesa javnosti.

(BN Foto: GU)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nemaju Kad

25.05.2022 12:45

Počinje sezona Godišnji odmora ! U ostalom, to su nebitne stvari u odnosu na to, ako neko nasječe traktor drva u Državnoj Šumi , tri metera 300 maraka, nije to za zajebancije !

ODGOVORITE
Name

Boki

25.05.2022 12:56

Svaka cast Drasko, mada bagra je u tom tuzilastvu nista manja od tih koje treba procesuirati i vezi sa njima.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2022 13:03

Pa dobkada cemo trpiti da tuzioci i sudije stite kriminalce? Kako ih nije sramota , cijeli svjet zbog njihovog nerada i zloupitreba polozaja nas gleda kao na jednu od najkorumpiranijih zemalja.

Name

Prijedorcanin M.

25.05.2022 13:53

Dok ne padne ova vlast slaba rabota.zato nova vlast mora istjerati tuzioce iz tuzilastva kao i sudije iz suda koji su zadrzavali predmete napraviti reviziju svih i muljatorima pokazati put gdje je kapija plus krivicne...

Name

Kako

25.05.2022 13:26

Kako Draško ne shvataš pa Vlado Crta je ukro milione pa šta je njemu dati četiristo petsto hiljada tužiocu da obustavi istragu.Tako stvari funkcionišu.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2022 16:49

Kada je mogao djajic platiti za Ivanov snimak 300 000 eu. Sta je to za njega. Ima para za pjevace,zurke i pice. Sve bresplatno za sektase.

Name

Rile

25.05.2022 13:29

Draško ti si dobar i pošten čovjek ali tužilaštvo radi samo ono što im bagra naredi.

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

25.05.2022 15:10

Zato nam i jeste ovako, zlo i naopako. Kriminal i korupcija u svim porama društva, a sudstvo nedodirljivo. Radi za onog ko više da, to i pošteni advokati kažu. Samo naprijed gradonačelniče, a nije ti lako.

ODGOVORITE