БН: Аграрни фонд уведен у трезорско пословање града

На основу препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, одлуком градоначелника Љубише Петровића буџетски корисник – Аграрни фонд Града Бијељина укључен је у трезорско пословање.

Република Српска 25.05.2022 | 12:34
БН: Аграрни фонд уведен у трезорско пословање града

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске је у Извјештају о проведеној финансијској ревизији Града Бијељина за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године, дала препоруку Градоначелнику да обезбиједи да се у систем трезорског пословања укључи буџетски корисник Аграрни фонд Града Бијељина, у складу са чланом 6. Став 12. Закона о трезору.

Скупштина града је у два наврата одбила да поступи према овим препорукама, иако су одборници на 11. сједници, већински са 22 гласа „за“, усвојили Акциони план за отклањање неправилности и недостатака по Извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске број ПБ066-21 од 29.12.2021. године, у којем је, између осталог, предвиђена реализација препоруке везане за укључивање Аграрног фонда у систем трезорског пословања.

Градоначелник на овај начин, поред организације трезора, примјењује овај Акциони план, односно, препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора.

​„Трезорско пословање доприноси финансијској дисциплини и подразумијева контролу утрошка средстава, што значи да ће средства, која су намијењена на примјер за плате, морати бити уплаћена за плате, порезе и доприносе, а никако, за замјену столарије или било чега другог што неко у том тренутку сматра битним. Са преласком на трезор, таквих ситуација неће бити. Исто тако, нови начин пословања онемогућиће непотребно запошљавање“, нагласио је Петровић.

(БН Фото: Архива)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Медјаши

25.05.2022 12:01

Доста је било лоповлука Златана Лазаревића. Прошле изборе је довозио шљунак преко Аграрног фонда по селу, дијелио неке цијеви. Док пољопривредници нису могли добити марку за пластенике, пестициде, нафту, дјубре. Браво Љубиша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако онако

25.05.2022 12:25

Боље да то ниси радио ,имао би Златанове златне фб објаве након које сваки пут СНСД падне у Бн за 1%. Овако си му дохакао лоповлуку и сигурно ће се завући у мишију рупу, тако да ће оно горе наведено ићи спорије.

ОДГОВОРИТЕ