BN: Agrarni fond uveden u trezorsko poslovanje grada

Na osnovu preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, odlukom gradonačelnika Ljubiše Petrovića budžetski korisnik – Agrarni fond Grada Bijeljina uključen je u trezorsko poslovanje.

Republika Srpska 25.05.2022 | 12:34
BN: Agrarni fond uveden u trezorsko poslovanje grada

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske je u Izvještaju o provedenoj finansijskoj reviziji Grada Bijeljina za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, dala preporuku Gradonačelniku da obezbijedi da se u sistem trezorskog poslovanja uključi budžetski korisnik Agrarni fond Grada Bijeljina, u skladu sa članom 6. Stav 12. Zakona o trezoru.

Skupština grada je u dva navrata odbila da postupi prema ovim preporukama, iako su odbornici na 11. sjednici, većinski sa 22 glasa „za“, usvojili Akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka po Izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske broj PB066-21 od 29.12.2021. godine, u kojem je, između ostalog, predviđena realizacija preporuke vezane za uključivanje Agrarnog fonda u sistem trezorskog poslovanja.

Gradonačelnik na ovaj način, pored organizacije trezora, primjenjuje ovaj Akcioni plan, odnosno, preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora.

​„Trezorsko poslovanje doprinosi finansijskoj disciplini i podrazumijeva kontrolu utroška sredstava, što znači da će sredstva, koja su namijenjena na primjer za plate, morati biti uplaćena za plate, poreze i doprinose, a nikako, za zamjenu stolarije ili bilo čega drugog što neko u tom trenutku smatra bitnim. Sa prelaskom na trezor, takvih situacija neće biti. Isto tako, novi način poslovanja onemogućiće nepotrebno zapošljavanje“, naglasio je Petrović.

(BN Foto: Arhiva)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Medjaši

25.05.2022 12:01

Dosta je bilo lopovluka Zlatana Lazarevića. Prošle izbore je dovozio šljunak preko Agrarnog fonda po selu, dijelio neke cijevi. Dok poljoprivrednici nisu mogli dobiti marku za plastenike, pesticide, naftu, djubre. Bravo Ljubiša.

ODGOVORITE
Name

Ovako onako

25.05.2022 12:25

Bolje da to nisi radio ,imao bi Zlatanove zlatne fb objave nakon koje svaki put SNSD padne u Bn za 1%. Ovako si mu dohakao lopovluku i sigurno će se zavući u mišiju rupu, tako da će ono gore navedeno ići sporije.

ODGOVORITE