Очекујем разговор са Путином, видјећемо за неки дан

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да очекује да ће се чути са руским председником Владимиром Путином, али да није сигуран у то и да треба сачекати још неколико дана и видети шта ће се десити.

Србија 25.05.2022 | 07:31
Очекујем разговор са Путином, видјећемо за неки дан

"Мислим да хоћу, али да сачекамо који дан. Можда човек неће да разговара са мном, видећемо", казао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли ће се чути са руским председником.

Како каже, све што он каже то за неке није добро и критикују.

"Када сам рекао да нас чека тешка зима, сви су рекли Вучић плаши нацију, а онда то саопштава цео свет, земље уводе ванредно стање и то у нашем окружењу, земље ЕУ и нико од њих не уноси панику, само ја", казао је Вучић.

Наводи и да су у Давосу сви званичници, али и директорка ММФ-а, па и директорка Европске централне банке забринути и истиче да су сви забринути, осим земаља које су произвођачи нафте и гаса.

На питање шта би се десило и шта би рекли његови критизери уколико он не би упозоравао на тешку зиму, Вучић каже да би онда рекли да се он не бави својим послом, као што то раде све друге земље.

"Шта год да урадим, ја бих био крив. Није ми то проблем. Данас кажу да неће Путин да се чује са њим, а ако се чујем рећи ће није баш најбоља цена чак и ако добијемо повољнију од свих других, а ако не могу ни око тога да се буне, рећи ће он прича са зликовцем, агресором", наводи.

Председник каже да шта год да каже и да уради за земљу, увек ће бити крив јер неки људи не желе много тога доброг ни нашој земљи.

Истиче да не мисли само на политичаре, већ о другим друштвеним групама за притисак које не желе добро нашој земљи.

"Велики терет је на нашим леђима, они уместо да виде да изваде неки камен из тог товара, они гледају да добаце још неки камен да направе тај терет још тежим", наводи.

(Тањуг Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хрват

25.05.2022 08:06

Само ви срби држите се Путина палете се добро спровести.Вама не треба дати да уђете у ЕУ.Чули сте шта је Милановић рекао браћо срби.Нисте ви нама никада браћа били нити хоћете икада.Подмукли сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савиоур

25.05.2022 10:03

Сад је Вуле једини спас за ЕУ..Вуле смјеста гас у Мадјарску а из Мадјарске це до Солца и Мисела..А и Италијанцици се подурнули па увозе као луди.Ваља подмирит ЕУ ..А Рујо извози као никад..Фрка трка..А доларце виае није усамљен.Стизу другари за њим.Рубља,јуан и остали це..И то потковани..Није као долар којег станцају без покрица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

26.05.2022 01:23

Ало болан , прикоци мало и повуци руцну . Сад тек Рује поцињу осјецат оно сто им је ЕУ запрзила . А ти сигурно купујес рубље и јуане јел да , јаке валуте ;););) . Препоруци и комсијама , сигурно це одма купити - знају и они да је то сигуран новац и валута ;););)