Očekujem razgovor sa Putinom, vidjećemo za neki dan

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očekuje da će se čuti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da nije siguran u to i da treba sačekati još nekoliko dana i videti šta će se desiti.

Srbija 25.05.2022 | 07:31
Očekujem razgovor sa Putinom, vidjećemo za neki dan

"Mislim da hoću, ali da sačekamo koji dan. Možda čovek neće da razgovara sa mnom, videćemo", kazao je Vučić za TV Pink odgovarajući na pitanje da li će se čuti sa ruskim predsednikom.

Kako kaže, sve što on kaže to za neke nije dobro i kritikuju.

"Kada sam rekao da nas čeka teška zima, svi su rekli Vučić plaši naciju, a onda to saopštava ceo svet, zemlje uvode vanredno stanje i to u našem okruženju, zemlje EU i niko od njih ne unosi paniku, samo ja", kazao je Vučić.

Navodi i da su u Davosu svi zvaničnici, ali i direktorka MMF-a, pa i direktorka Evropske centralne banke zabrinuti i ističe da su svi zabrinuti, osim zemalja koje su proizvođači nafte i gasa.

Na pitanje šta bi se desilo i šta bi rekli njegovi kritizeri ukoliko on ne bi upozoravao na tešku zimu, Vučić kaže da bi onda rekli da se on ne bavi svojim poslom, kao što to rade sve druge zemlje.

"Šta god da uradim, ja bih bio kriv. Nije mi to problem. Danas kažu da neće Putin da se čuje sa njim, a ako se čujem reći će nije baš najbolja cena čak i ako dobijemo povoljniju od svih drugih, a ako ne mogu ni oko toga da se bune, reći će on priča sa zlikovcem, agresorom", navodi.

Predsednik kaže da šta god da kaže i da uradi za zemlju, uvek će biti kriv jer neki ljudi ne žele mnogo toga dobrog ni našoj zemlji.

Ističe da ne misli samo na političare, već o drugim društvenim grupama za pritisak koje ne žele dobro našoj zemlji.

"Veliki teret je na našim leđima, oni umesto da vide da izvade neki kamen iz tog tovara, oni gledaju da dobace još neki kamen da naprave taj teret još težim", navodi.

(Tanjug Foto: TV Pink/Printscreen)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hrvat

25.05.2022 10:06

Samo vi srbi držite se Putina palete se dobro sprovesti.Vama ne treba dati da uđete u EU.Čuli ste šta je Milanović rekao braćo srbi.Niste vi nama nikada braća bili niti hoćete ikada.Podmukli ste.

ODGOVORITE
Name

Saviour

25.05.2022 12:03

Sad je Vule jedini spas za EU..Vule smjesta gas u Madjarsku a iz Madjarske ce do Solca i Misela..A i Italijancici se podurnuli pa uvoze kao ludi.Valja podmirit EU ..A Rujo izvozi kao nikad..Frka trka..A dolarce viae nije usamljen.Stizu drugari za njim.Rublja,juan i ostali ce..I to potkovani..Nije kao dolar kojeg stancaju bez pokrica

ODGOVORITE
Name

Krkan

26.05.2022 03:23

Alo bolan , prikoci malo i povuci rucnu . Sad tek Ruje pocinju osjecat ono sto im je EU zaprzila . A ti sigurno kupujes rublje i juane jel da , jake valute ;););) . Preporuci i komsijama , sigurno ce odma kupiti - znaju i oni da je to siguran novac i valuta ;););)