Убица показао пријатељу оружје 4 дана прије напада

- Бивши друг из разреда тексашког убице Салвадора Рамоса, који је јуче убио 19 деце и двоје одраслих у основној школи у месту Јувалде, 150 километара од Сан Антонија, рекао је да му је Рамос послао фотографије оружја и муниције пре него што је кренуо у напад.

Свијет 25.05.2022 | 07:23
Убица показао пријатељу оружје 4 дана прије напада

Пријатељ, који није желео да открива идентитет, рекао је да је на одређени начин био "близак" са Рамосом и да се повремено чуо са њим да играју Xбоx заједно.

"Послао би ми поруку ту и тамо, а пре четири дана, послао ми је фотографије оружја које је корисио. И торбу пуну муниције. Питао сам га ''брате, шта ће ти ово?'', одговорио је ''немој да бринеш о томе''. Наставио је да ми шаље поруке типа ''изгледам сада врло другачије, не би ме препознао''", рекао је Рамосов пријатељ, пренео је ЦНН.

Пријатељ је додао да су Рамоса исмевала друга деца због одеће коју је носио и због лоше финансијске ситуације његове породице, па је у последње време све ређе виђан на часовима.

"Почео је да не долази у школу и онда је постепено изостајао. Једва да је и долазио на крају", додао је он.

Пријатељ је рекао да је, након што је завршио матуру, ређе разговарао са Рамосом, али да су сваких неколико месеци, на Рамосов предлог, играли Xбоx. 

(Тањуг Фото: Тањуг/АП) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ноле

25.05.2022 06:31

Да сте играли прави фудбал,косарку,тенис...до овога не би ни досло.Али посто играте све то али на рацунару,зато се овакве ствари и десавају.И зато не разумем,јуце се у Србији хвале како су урадили пројекат за гамере,гаминг,п.материна...Правимо дебиле од дјеце попут овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

25.05.2022 10:15

Да... Срећа пре видео игара се овакве ствари нису дешавале. Да имаш мало мозга коментарисао би вршњачко насиље и сиромаштво.

Name

Ако је лосе финансијске

25.05.2022 10:01

Ситуације није то за исмевање. Многи су у лосој, на залост многа дјеца не уце основну културу него многе лосе ствари и то у образовним институцијама се примјрњују као и лосих дто од куце носе, то у сваком слуцају изазива несагледиве последице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.05.2022 10:32

Тај пријатељ је требао пријавит тог Рамба јер се могло оцекиват од њега да убије неког. Ваљда је то нормално пријавит некога ко се тако приказује да би се заститио нецији зивот..Убијао је малу дјецу...Е бас је јунак ,срам га било и мртвог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Распуцин 123

25.05.2022 12:37

Па продајите орузје и после се цудите кад се деси несто...Уосталом на залост то је за Америку и нормално, цим 18 година мозес купити орузје дај пара а дали је неко психицки стабилан или нестабилан то није ни битно...

ОДГОВОРИТЕ