Ubica pokazao prijatelju oružje 4 dana prije napada

- Bivši drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, koji je juče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi u mestu Juvalde, 150 kilometara od San Antonija, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Svijet 25.05.2022 | 07:23
Ubica pokazao prijatelju oružje 4 dana prije napada

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

"Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga ''brate, šta će ti ovo?'', odgovorio je ''nemoj da brineš o tome''. Nastavio je da mi šalje poruke tipa ''izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao''", rekao je Ramosov prijatelj, preneo je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

"Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju", dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox. 

(Tanjug Foto: Tanjug/AP) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nole

25.05.2022 06:31

Da ste igrali pravi fudbal,kosarku,tenis...do ovoga ne bi ni doslo.Ali posto igrate sve to ali na racunaru,zato se ovakve stvari i desavaju.I zato ne razumem,juce se u Srbiji hvale kako su uradili projekat za gamere,gaming,p.materina...Pravimo debile od djece poput ovoga.

ODGOVORITE
Name

Darko

25.05.2022 10:15

Da... Sreća pre video igara se ovakve stvari nisu dešavale. Da imaš malo mozga komentarisao bi vršnjačko nasilje i siromaštvo.

Name

Ako je lose finansijske

25.05.2022 10:01

Situacije nije to za ismevanje. Mnogi su u losoj, na zalost mnoga djeca ne uce osnovnu kulturu nego mnoge lose stvari i to u obrazovnim institucijama se primjrnjuju kao i losih dto od kuce nose, to u svakom slucaju izaziva nesagledive posledice....

ODGOVORITE
Name

Nikola

25.05.2022 10:32

Taj prijatelj je trebao prijavit tog Ramba jer se moglo ocekivat od njega da ubije nekog. Valjda je to normalno prijavit nekoga ko se tako prikazuje da bi se zastitio neciji zivot..Ubijao je malu djecu...E bas je junak ,sram ga bilo i mrtvog

ODGOVORITE
Name

Raspucin 123

25.05.2022 12:37

Pa prodajite oruzje i posle se cudite kad se desi nesto...Uostalom na zalost to je za Ameriku i normalno, cim 18 godina mozes kupiti oruzje daj para a dali je neko psihicki stabilan ili nestabilan to nije ni bitno...

ODGOVORITE