Делегација ЕУ о изборима у БиХ: Ако буде потребно користићемо бонска овлашћења!

Министри ХДЗ-а БиХ који блокирају одлуке о финансирању предстојећих избора исказују непоштовање према демократији, казали су вечерас из Делегације ЕУ у БиХ у изјави за Фокус.ба.

Босна и Херцеговина 24.05.2022 | 21:55
Делегација ЕУ о изборима у БиХ: Ако буде потребно користићемо бонска овлашћења!

– Нема сумње да ће бити обезбјеђења финансијска средства за изборе. Ако буде потребно, и као крајња мјера, преко бонских овлашћења – навели су, те су тиме, практично, демантовали одређене шпекулације да амбасадор Јоханн Саттлер блокира одлуку високог представника Кристијана Шмита о наметању финансијске одлуке потребне ради провођење избора.

Као што је познато, ХДЗ на чијем челу је Драган Човић отворено блокира доношење финансијске одлуке за провођење избора а што је демонстрирао како у Савјету министара, тако и у Дому народа Парламента БиХ.

– У пракси, остало је мало времена. Институционално рјешење би била најбоља опција, јер би то значило локално власништво. ЕУ блиско сарађује са својим међународним партнерима, укључујући ОХР, на проналажењу рјешења које би у потпуности обезбиједило финансијска средства за предстојеће изборе- поручили су из Делегације ЕУ у изјави за Фокус.ба.

(Фокус.ба)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

реалност

24.05.2022 20:15

Не требају нама избори - ми смо себи трасирали будуцност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.05.2022 22:12

Толике милијарде нестају, а проблем за мало новца за изборе. Толико Човић има у лисници.

Name

Босанац

25.05.2022 14:51

Па то није ни џепарац наше багре од политичара?

Name

w3865зт

24.05.2022 20:41

странке које опструису буџет да би се одржали избори казнити забраном уцествовања на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

24.05.2022 20:52

Па дајте онда "наметните" буџет,да нам појасните,још једном,да ми нисмо у стању да владамо својом "дједовином",и ви морате да управљате нашом земљом,а наши политичари само статисти у тој представи. "Заискали смо,ево нам га"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ипе

24.05.2022 22:33

Погледај ко је управљао Аустријом 30 год после 2 свјетског рата' па види гдје су сад..

Name

Тврд

25.05.2022 04:02

Јел ти то као бранис насе политицаре? Ти од насих политицара оцекујес да управљају насом дједовином? Колико је фабрика презивјело приватизацију преко насих политицара, халоо? То нису владари, вец криминалци!

Name

Приједорцанин М.

25.05.2022 04:19

Види се да нису довољно способни представници еу.ма казњавај ко опструисе законе,забрана кандидовања за изборе и после избора забрана обављања јавне функције.увек скоро те исти праве проблеме овој дрзави.

Name

Ре Ипе

25.05.2022 04:43

А и је сути ови наси политицар способни да управљају ЗЕМЉОМ види се колко нам је добро. СПОСОБНИ СУ САМО СЕБИ КРАСТИ. БОЉЕ ДА МЕ СТРАНАЦ КРАДЕ ИМАО БИ БАР МАЛО МОРАЛА И БИЛО БИ НАМ БАР МАЛО ЛАКСЕ А ОВИ НАСИ СТО УПРАВЉАЈУ ТВОЈОМ ДЈЕДОВИНОМ САМО ГРАБЕ СРБИ НАРОД НИСТА ТОЛИКО БРУТАЛНИ ТАКО ДА НИСТА ЦУДНО ДА СУТРА ОД ТИ ТВОЈИ ПОЛИТИЦАРА ОСТАНЕС И БЕЗ ДЈЕДОВИНЕ КАД СВЕ ПРОДАЈУ ПОКРАДУ И КАД. ИМ НЕ ОСТАНЕ НИСТА И ТВОЈУ ДЈЕДОВИНЕ ЦЕ ПРОДАТИ. СТРАНЦИ НИСУ БАС ТОЛКО БРУТАЛНИ ОНИ У ИМАЈУ АЛИ ИМАЈУ НЕКИ МОРАЛ ПА И НАРОД ОСТАВЕ БАР ДЈЕДОВИНЕ НЕДИРАЈУ ОВИ НАСИ НЕЦЕТИ НИ ТО ОСТАВИТИ. ЈЕР ПОХЛЕПА ТИ НАСИ КОЈЕ ТИ ТАКО НАЗИВАС СУ БЕСКРУПОЛОЗНИ БЕЗМОРСЛНИ ДРСКИ БАХАТИ ДА СИ ТИ И ДЈЕДОВИНЕ САМО ИЗВОР КРАДЗЕ. ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ.

Name

Реално

25.05.2022 04:45

Као друство и нисмо у стању.

Name

Ре Ипе

25.05.2022 05:23

Па зар нисмо доказали? Крај маја, а буџет није усвојен, уцјене да се добије оно што желиш.... И много, много тога и прије ове ситуације

Name

Мирослав

24.05.2022 22:38

Илегални високи ће да наметне своју вољу, само вољу, а ко ће дати паре? Ако жели и наручи, било би уреду да и плати. Ако је већ ту на Балкану и илегално, морао би знати шта то значи код нас кад наручиш, платиш "брате", што си шкрт, стипса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

25.05.2022 04:04

То није уреду странци да одлуцују хоцемо ли имати изборе или не, хоцемо ли и кога изабрати превисе се мјесају треба их отјерати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

25.05.2022 05:25

Користити Бонска овлаштења и за криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2022 07:51

Смит треба да скине додика цовица бакира додик је све упропастио у републици српско па сад се слихта смиту друго и федерацији све је упропасцено него корупција и лоповлук нигде фабрике ни у једном ентитету странци ако мисле да несто предузму морају фамозну тројку да скину и одузет им имовину нелегалну полиција страна да буде све похапсит и наполиграф истине и лази странци то најбоље знају поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.05.2022 08:55

Бонске области треба користит Али проблем је у томе сто се не користе гдје треба .Засто високи представник г Смит не забрани дјеловање странки снсд,сда,сдп и хдз јер сире националну мрзњу и коце нормалан зивот..Да лидерима снсд одузме лицне карте и возацке дозволе и забранити им да дјелују у било којој политицкој странци.Посебно за возњу хеликоптером..Сваком политицару на којег се сумња да је укљуцен у кримилал и корупцију да му се забрани политицко дјеловање и јавна позиција.Нека продаји Цедина јаја на пијаци са својим купљеним дипломама..Па хајте г Смит,поступите како народ зели а зели управо као сто сам навео.Али нецете јер Америци одговара корумпирана БиХ јер лакксе јој спроводит своје циљеве.А и дипломате са Запада перу новац својих градјана у БиХ..Стотине милиона Америка и ЕУ улазу у БиХ а све се потросило на пљацку.Висе од пола узму себи стране диоломате а остало пусте домацим лесинарима да и њих подмире па да сви цуте јер је то лесинарима у интересу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

25.05.2022 11:40

Макните из власти Додика Човића и Изетбеговића и БиХ це напредовати

ОДГОВОРИТЕ