Власт повећава социјалне разлике међу грађанима

Повећање пензија у Републици Српској требало би урадити на начин да се социјалне разлике смање, а не да се повећавају, казао је Милан Петровић, предсједник Општинског одбора СДС Прњавор.

Република Српска 24.05.2022 | 14:16
Власт повећава социјалне разлике међу грађанима

Он наводи да ће од повећања свих пензија за од 10% корисници са најнижим примањима, који су и најугроженији, имати најмање користи.

„Најављивања повећања свих пензија од 10% из неколико разлога представља лоше анализиран и не тако добро осмишљен потез повећања животног стандарда. Прво, повећање од 10% ће добити и они којим мјесечна пензија износи 242 конвертибилне марке, и оне чија мјесечна пензиона примања износе и по неколико хиљада конвертибилних марака, а то су у већини случајева политички пензионери“, напомиње Петровић.

Ова власт, истиче он,  прави додатну поларизацију друштва. 

„Разлика између социолошких слојева, ако се њихово обећање испуни, ће се додатно продубити. Они слојеви који су имали нешто нижи животни стандард биће додатно у подређенијем положају у односу према оним који су били и раније имућнији од њих“, рекао је Петровић.

Он каже да је потребно пронаћи праведније рјешење.

„Повећањем свих пензија једнако за одређен износ новца нпр. 100 КМ би било једно од рјешења. Такође и подјела пензија на неколико група ‘нпр. мале, средње и велике’ и повећање малих за највећи проценат, средњих за мањи и великих за још мањи проценат би такође ријешило проблем“, поручио је Петровић.

Он каже да су за повећање стандарда грађана потребне добро осмишљене мјере власти, а не потези осмишљени у циљу добијања подршке на изборима.

„Актуелна власт у Републици Српској још једном политизује социо-економске одлуке. Поред најављивања једнократних помоћи за одређене друштвене слојеве, владајућа гарнитура у нашој републици покушава да и најављеним повећањем пензија обезбједи сигурно бирачко тијело за октобарске изборе“, истакао је Петровић.

Он наводи да су цијене стварни економски показатељ способности власти у Републици Српској. 

„Уље, брашно, гориво као и остали производи који су поскупили и по неколико пута свим становницима Републике Српске представљају проблем који они очигледно не знају ријешити“, истакао је Петровић.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Приједор Борачка

24.05.2022 12:26

Хоћемо плате 1:3 а не 1:6, Синдикат катастрофа, улизице и корумпираши....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

24.05.2022 13:07

НАЈНИЗА ПЕНЗИЈА У ФБИХ ЈЕ 410 КМ У РС 230 КМ ПОД ХИТНО ТО ТРЕБА ИЗНЕНАЦТИ КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМДУ ЈЕДНО И ДРУГОГ ФОНДА ЈЕ ОГРОМНА.ПЕНЗИЈЕ ДИГАНТИ ЗА 180 КМ СВАКО КО ИМА ИСПОД 500 КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.05.2022 14:48

Најниза пензија да буде 600,00 КМ, а најниза плата 1.000,00 КМ.

Name

Ја

24.05.2022 13:23

Ова власт је гомила лопужа,потпуно неспособних,без икаквог осјећаја друштвене одговорности,вођени само идејом да из овог мандата изађу као милионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хегемон

24.05.2022 20:14

То им је задатак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

25.05.2022 08:44

Браво млади господине... Нама требају људ на руководећим мјестима који тако размишљају...

ОДГОВОРИТЕ