СПС Влади: Ако наставите да ћутите бићете одговорни

- Премијер Републике Српске Радован Вишковић и Влада Републике Српске дужни су да објаве информације о изгубљеном спору против словеначке фирме "Виадукт", гдје грађани треба да плате преко 100 милиона КМ. Уколико се настави са ћутањем, бјежањем од одговорности и скривањем значајних информација, сматраћемо предсједника и чланове Владе саучесницима у отимању новца грађанима Српске, саопштено је из СПС. 

Република Српска 24.05.2022 | 13:27
СПС Влади: Ако наставите да ћутите бићете одговорни

- Упорно ћутање предсједника Владе Радована Вишковића и министара у Влади Српске о случају "Виадукт" траје већ мјесец дана и уколико се настави са избјегавањем одговора, то може да се схвати само као саучесништво у отимању народног новца. Нема никаквог разлога да премијер и Влада крију информације и поготово нема разлога да крију одговорна лица. Изгубљен је огроман новац, много тога је могло да се финансира са 100 милиона КМ и све што траже грађани и све што тражи СПС је да Влада објасни како је дошло до овог, ко је одговоран и шта ће се предузети да у будућности спријечимо овакве катастрофалне одлуке и потезе - саопштено је из Социјалистичке партије Српске. 

Подсјетимо, арбитражни суд у Вашингтону донио је одлуку да Република Српска мора да плати 90 милиона КМ словеначкој фирми Виадукт због изгубљеног спора око додјеле двије концесије за хидроелектране на Врбасу.

Претходно је одбијено вансудско поравнање које би Српску кошатало око 3 милиона КМ.

У међувремену, из СПС су објавили податке који говоре да Виадукт нема ни запослене, ни пословни простор на адреси гдје је наведено сједиште фирме, те да се на поменутој адреси у Порторожу налази само поштански сандучић.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Паре

24.05.2022 11:49

Дјели више њих ..зато шуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прекаја

24.05.2022 11:58

Браво за СПС! Надам се да ћете имати снаге да истрајете у овом и сличним случајевима до краја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

24.05.2022 11:59

Него шта су него саучесници и одговорни. Шљам, обични !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

24.05.2022 11:59

У свему су они саучесници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ситница

24.05.2022 12:27

Ту се Баја уградио бар пет милионцица, за мјесец дана то нико неце ни спомињати

ОДГОВОРИТЕ