SPS Vladi: Ako nastavite da ćutite bićete odgovorni

- Premijer Republike Srpske Radovan Višković i Vlada Republike Srpske dužni su da objave informacije o izgubljenom sporu protiv slovenačke firme "Viadukt", gdje građani treba da plate preko 100 miliona KM. Ukoliko se nastavi sa ćutanjem, bježanjem od odgovornosti i skrivanjem značajnih informacija, smatraćemo predsjednika i članove Vlade saučesnicima u otimanju novca građanima Srpske, saopšteno je iz SPS. 

Republika Srpska 24.05.2022 | 13:27
SPS Vladi: Ako nastavite da ćutite bićete odgovorni

- Uporno ćutanje predsjednika Vlade Radovana Viškovića i ministara u Vladi Srpske o slučaju "Viadukt" traje već mjesec dana i ukoliko se nastavi sa izbjegavanjem odgovora, to može da se shvati samo kao saučesništvo u otimanju narodnog novca. Nema nikakvog razloga da premijer i Vlada kriju informacije i pogotovo nema razloga da kriju odgovorna lica. Izgubljen je ogroman novac, mnogo toga je moglo da se finansira sa 100 miliona KM i sve što traže građani i sve što traži SPS je da Vlada objasni kako je došlo do ovog, ko je odgovoran i šta će se preduzeti da u budućnosti spriječimo ovakve katastrofalne odluke i poteze - saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske. 

Podsjetimo, arbitražni sud u Vašingtonu donio je odluku da Republika Srpska mora da plati 90 miliona KM slovenačkoj firmi Viadukt zbog izgubljenog spora oko dodjele dvije koncesije za hidroelektrane na Vrbasu.

Prethodno je odbijeno vansudsko poravnanje koje bi Srpsku košatalo oko 3 miliona KM.

U međuvremenu, iz SPS su objavili podatke koji govore da Viadukt nema ni zaposlene, ni poslovni prostor na adresi gdje je navedeno sjedište firme, te da se na pomenutoj adresi u Portorožu nalazi samo poštanski sandučić.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pare

24.05.2022 11:49

Djeli više njih ..zato šute.

ODGOVORITE
Name

Prekaja

24.05.2022 11:58

Bravo za SPS! Nadam se da ćete imati snage da istrajete u ovom i sličnim slučajevima do kraja!!!

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

24.05.2022 11:59

Nego šta su nego saučesnici i odgovorni. Šljam, obični !

ODGOVORITE
Name

VRS

24.05.2022 11:59

U svemu su oni saučesnici...

ODGOVORITE
Name

Sitnica

24.05.2022 12:27

Tu se Baja ugradio bar pet milioncica, za mjesec dana to niko nece ni spominjati

ODGOVORITE