Украјина предаје Пољској дијелове територије?

Михаил Шеремет изјавио је да украјински председник Володимир Зеленски, схватајући неминовност распада Украјине, жели да њене западне територије преда Пољској.

Свијет 23.05.2022 | 16:29
Украјина предаје Пољској дијелове територије?

"Он је схватио да је распад Украјине неминовност, будући да је југоисточни део земље већ у потпуности изгубљен. Због тога се заложио за то да фактички преда Пољској да контролише њене западне територије. Пољској, која је одавно већ планирала да те земље окупира. Данас се очигледно створио одговарајући тренутак да се све то изведе и прикрије наводном бригом о украјинском народу", казао је посланик руске Државне думе.

Шеремет је уједно и упозорио Пољску да не предузима непромишљене кораке који би успели да засметају Русији да спроведе до краја план по питању демилитаризације и денацификације Украјине.

"Пољска својом русофобијом и мржњом, као и подршком украјинских неонациста, угрожава целу Европску унију", додао је.
Претходно је Зеленски најавио да ће Украјина и Пољска потписати споразум о поједностављењу преласка граница рекавши да те две земље не би требало да уопште имају било какве границе или баријере.

Поред тога, како су пренели медији, Зеленски је најавио и да ће Врховној ради поднети нацрт закона којим би се пољским држављанима у Украјини доделио специјални статус.

"Зеленски де-факто предаје Украјину Пољској"

Кијевски режим, дајуц́и посебна права грађанима Пољске, предаје им права на територију своје државе и самим тим легализује де-факто заузимање Украјине, написала је на телеграм-каналу званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. "Не сепаратисти, вец́ сам председник државе предаје грађанима друге државе права на територију своје државе, не дајуц́и им држављанство Украјине. Под плаштом очувања сопствене идентичности, кијевски режим је уништава, осам година отварајуц́и ватру на своје, а сада и радец́и невероватну ствар – легализујуц́и де-факто заузимање своје државе", написала је Захарова.

(Спутњик  Фото:Профимедиа)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

На Новоруском дијелу

23.05.2022 14:33

Од тога нема ниста, а сто се тице мањег дијела који не би требао премасити 0.1% Украјине, вјероватно це припасти Пољској ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.05.2022 14:51

И то је довољно да НАТО додје на границу Русије.

Name

Ре

23.05.2022 18:13

Од цега нема ниста? САмо гледај и видјецес

Name

Крајишник

23.05.2022 15:38

Оплаках на Рује и на ове русофиле који прде по тастатури!!Стаљин је једном ушао и Пољску и побио милионе Пољака,какве ли ироније,а Хитлера означили као нацисту!!Има ли разлике између Путлера,Хитлера и Стаљина??Они причају о денацификацији Украјине!!Ма заслужили смо да крене нуклеарни рат и да се све сравни са земљом!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

23.05.2022 17:39

Све це то Русија ослободити, до атлантика

ОДГОВОРИТЕ
Name

нек да америци

23.05.2022 17:55

они ионаку су све давно закували и сад јос увјек кувају финасијски и орузјем, па нек јос једну базу поставе као у франкфурту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И пољски нацисти

23.05.2022 18:52

Одавно воде ријец у Украјини. Није ово ниста изненада пало са Марса....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

23.05.2022 20:58

Како да не,све вам вјерујем.И дати ће по сто евра сваком Пољаку,од 18 до 30 година старости.

ОДГОВОРИТЕ