Ukrajina predaje Poljskoj dijelove teritorije?

Mihail Šeremet izjavio je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, shvatajući neminovnost raspada Ukrajine, želi da njene zapadne teritorije preda Poljskoj.

Svijet 23.05.2022 | 16:29
Ukrajina predaje Poljskoj dijelove teritorije?

"On je shvatio da je raspad Ukrajine neminovnost, budući da je jugoistočni deo zemlje već u potpunosti izgubljen. Zbog toga se založio za to da faktički preda Poljskoj da kontroliše njene zapadne teritorije. Poljskoj, koja je odavno već planirala da te zemlje okupira. Danas se očigledno stvorio odgovarajući trenutak da se sve to izvede i prikrije navodnom brigom o ukrajinskom narodu", kazao je poslanik ruske Državne dume.

Šeremet je ujedno i upozorio Poljsku da ne preduzima nepromišljene korake koji bi uspeli da zasmetaju Rusiji da sprovede do kraja plan po pitanju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

"Poljska svojom rusofobijom i mržnjom, kao i podrškom ukrajinskih neonacista, ugrožava celu Evropsku uniju", dodao je.
Prethodno je Zelenski najavio da će Ukrajina i Poljska potpisati sporazum o pojednostavljenju prelaska granica rekavši da te dve zemlje ne bi trebalo da uopšte imaju bilo kakve granice ili barijere.

Pored toga, kako su preneli mediji, Zelenski je najavio i da će Vrhovnoj radi podneti nacrt zakona kojim bi se poljskim državljanima u Ukrajini dodelio specijalni status.

"Zelenski de-fakto predaje Ukrajinu Poljskoj"

Kijevski režim, dajući posebna prava građanima Poljske, predaje im prava na teritoriju svoje države i samim tim legalizuje de-fakto zauzimanje Ukrajine, napisala je na telegram-kanalu zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. "Ne separatisti, već sam predsednik države predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine. Pod plaštom očuvanja sopstvene identičnosti, kijevski režim je uništava, osam godina otvarajući vatru na svoje, a sada i radeći neverovatnu stvar – legalizujući de-fakto zauzimanje svoje države", napisala je Zaharova.

(Sputnjik  Foto:Profimedia)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Na Novoruskom dijelu

23.05.2022 14:33

Od toga nema nista, a sto se tice manjeg dijela koji ne bi trebao premasiti 0.1% Ukrajine, vjerovatno ce pripasti Poljskoj ...

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.05.2022 14:51

I to je dovoljno da NATO dodje na granicu Rusije.

Name

Re

23.05.2022 18:13

Od cega nema nista? SAmo gledaj i vidjeces

Name

Krajišnik

23.05.2022 15:38

Oplakah na Ruje i na ove rusofile koji prde po tastaturi!!Staljin je jednom ušao i Poljsku i pobio milione Poljaka,kakve li ironije,a Hitlera označili kao nacistu!!Ima li razlike između Putlera,Hitlera i Staljina??Oni pričaju o denacifikaciji Ukrajine!!Ma zaslužili smo da krene nuklearni rat i da se sve sravni sa zemljom!!

ODGOVORITE
Name

Predator

23.05.2022 17:39

Sve ce to Rusija osloboditi, do atlantika

ODGOVORITE
Name

nek da americi

23.05.2022 17:55

oni ionaku su sve davno zakuvali i sad jos uvjek kuvaju finasijski i oruzjem, pa nek jos jednu bazu postave kao u frankfurtu...

ODGOVORITE
Name

I poljski nacisti

23.05.2022 18:52

Odavno vode rijec u Ukrajini. Nije ovo nista iznenada palo sa Marsa....

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

23.05.2022 20:58

Kako da ne,sve vam vjerujem.I dati će po sto evra svakom Poljaku,od 18 do 30 godina starosti.

ODGOVORITE