Бајден потписао закон о подршци Украјини

Предсједник САД Џозеф Бајден потписао је данас закон о подршци Украјини са додатних 40 милијарди долара.

Свијет 21.05.2022 | 14:01
Бајден потписао закон о подршци Украјини

Приједлог закона претходно је усвојен у Конгресу уз подршку обје главне странке, а њиме се продубљује посвећеност САД Украјини у вријеме када је и даље неизвјесно како ће се сукоб даље одвијати.

Нова средства намијењена су подршци Украјини до септембра и значајно су већа од раније издвојених 13,6 милијарди долара.

Према новом закону, 20 милијарди долара предвиђено је за војну помоћ и сталну испоруку напредног наоружања које се користи за заустављање напредовања руских трупа.

Осам милијарди долара је општа економска подршка, пет милијарди је за набавку хране усљед могућег колапса украјинске пољопривреде, а више од милијарде је намијењено за помоћ избјеглицама.

Бајден је потписао закон током посјете Азији, а званичници су му донијели копију предложеног закона на потписивање током лета у Сеул, рекао је званичник Бијеле куће.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Реално

21.05.2022 12:16

Само је подрска Русији, подрска Украјини ... Остало је све против свог разумног свијета ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацкице

21.05.2022 12:34

БХ кад удје у ЕУ, ова це се распаст ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

21.05.2022 12:42

Обичан Амерички Народ од овога ће имати велику корист ! А нема ништа за Шри -ланку, и тамо је тешка ситуација ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

По дрска

22.05.2022 09:00

Под подрском се подразумева кредит.Вероватно претворен у орузје. Ста год да је,украјински народ од тога кредита нема ниста.Било и остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

22.05.2022 10:53

Подрска, због које умиру Украјинци. Дедица или има дијагнозу, или има милитантне саветнике? Америма је рат брат, профитирају на тудјој несреци.ЕУ су ухватили у кандзе, ЕУ из страха пристаје бити гладна и зедна, само да им бомбе не лете по главама. Сад су их увукли у рат са Русима, како ствари стоје исто це их увуци у рат и са Кином.

ОДГОВОРИТЕ