Bajden potpisao zakon o podršci Ukrajini

Predsjednik SAD Džozef Bajden potpisao je danas zakon o podršci Ukrajini sa dodatnih 40 milijardi dolara.

Svijet 21.05.2022 | 14:01
Bajden potpisao zakon o podršci Ukrajini

Prijedlog zakona prethodno je usvojen u Kongresu uz podršku obje glavne stranke, a njime se produbljuje posvećenost SAD Ukrajini u vrijeme kada je i dalje neizvjesno kako će se sukob dalje odvijati.

Nova sredstva namijenjena su podršci Ukrajini do septembra i značajno su veća od ranije izdvojenih 13,6 milijardi dolara.

Prema novom zakonu, 20 milijardi dolara predviđeno je za vojnu pomoć i stalnu isporuku naprednog naoružanja koje se koristi za zaustavljanje napredovanja ruskih trupa.

Osam milijardi dolara je opšta ekonomska podrška, pet milijardi je za nabavku hrane usljed mogućeg kolapsa ukrajinske poljoprivrede, a više od milijarde je namijenjeno za pomoć izbjeglicama.

Bajden je potpisao zakon tokom posjete Aziji, a zvaničnici su mu donijeli kopiju predloženog zakona na potpisivanje tokom leta u Seul, rekao je zvaničnik Bijele kuće.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Realno

21.05.2022 12:16

Samo je podrska Rusiji, podrska Ukrajini ... Ostalo je sve protiv svog razumnog svijeta ...

ODGOVORITE
Name

Tackice

21.05.2022 12:34

BH kad udje u EU, ova ce se raspast ...

ODGOVORITE
Name

Super

21.05.2022 12:42

Običan Američki Narod od ovoga će imati veliku korist ! A nema ništa za Šri -lanku, i tamo je teška situacija ?

ODGOVORITE
Name

Po drska

22.05.2022 09:00

Pod podrskom se podrazumeva kredit.Verovatno pretvoren u oruzje. Sta god da je,ukrajinski narod od toga kredita nema nista.Bilo i ostalo.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

22.05.2022 10:53

Podrska, zbog koje umiru Ukrajinci. Dedica ili ima dijagnozu, ili ima militantne savetnike? Amerima je rat brat, profitiraju na tudjoj nesreci.EU su uhvatili u kandze, EU iz straha pristaje biti gladna i zedna, samo da im bombe ne lete po glavama. Sad su ih uvukli u rat sa Rusima, kako stvari stoje isto ce ih uvuci u rat i sa Kinom.

ODGOVORITE