Дојаве о бомбама, вид специјалног рата против Србије

Дојаве о бомбама којих последњих дана стиже на стотине су, према оцени министра унутрашњих послова Александра Вулина, вид специјалног рата против Србије, а напади су организовани и не раде се само из једног центра.

Србија 20.05.2022 | 09:33
Дојаве о бомбама, вид специјалног рата против Србије

" Ми смо лоцирали око 19 адреса са којих су те претње и дојаве стизале и о томе смо обавестили и наше партнере у међународној заједници и оне земље из којих су напади долазили", рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.

Навео је да се сви напади не могу открити и да се све ово ради преко више стотина хиљада разних сервера.

Најтеже је наћи оне починиоце који одмах по нападу униште опрему и тада се дође до зида, односно дође се до адресе али не може да се дође до рачунара са кога је порука послата и справе која је то урадила која би евентуално могла да се повеже са неким човеком.

Према његовим речима контрадиверзионе екипе стижу свуда, где буду позване, а ова област је регулисана тако да руководилац безбедности у објекту каже да ли је потребно или није урадити преглед.

" Ми у све веће и важне објекте сваког јутра пошаљемо екипу која за сваки случај прегледа има ли тамо нешто сумњиво. Тако радимо са мостовима, највећим тржним центрима, установама и када дође претња ми већ са великом сигурношћу знамо да је у питању лажна дојава", објаснио је Вулин.

Истакао је да су претње и дојаве усмерене и да земљу економски оштете, јер, као је рекао, када је дојава у школи, родитељи напусте посао дођу по дете, а њихов посао трпи.

Када се пак евакуише тржни центар у њега муштерије више не улазе, а плате радника и кирије морају да се плате.

" Суштински циљ свих ових претњи јесте да Србија не одлучује самостално и да одлуке доноси под притиском и у страху. Сваки напад почиње са реченицом ''зато што нисте увели санкције Русији'', ми ћемо урадити ово или оно", рекао је Вулин и додао да је ово јасна порука шта се очекује од нас.

Оценио је да су овакве појаве болест савременог света са којом морамо да се носимо и да је, када је о Србији реч, напад организован и покренут са јасним циљем, а толика ескалација напада није забелележена нигде у свету.

" На њега се залепе и разне психопате, па и малолетници. Ухапсили смо и шест наших малолетника који су дојављивали о подметнутим бомбама, а када смо их питали зашто су то урадили, рекли су да не знају", навео је министар Вулин.

Додао је да нико са сигурношћу не може да каже да су ове дојаве безопасне и зато се оне проверевају, а од грађана се очекује стрпљење.

Вулин је истакао да је хиљаде полицијаца укључено како би се постигла максимална безбедност на Фајнал фору и да се на хиљаде гостију из Грчке, Турске, Шпаније, који поводом овог великог спортског догађаја бораве у српској престоници, осећају сигурно.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Није него

20.05.2022 08:16

Шта ови раде од народа, ово је дно дна, зар има неко да вјерује овим смутљивцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.05.2022 09:22

Ваља рећи народу неке ствари а три деценије му сипао фекалије у мозак и тровао људе.

Name

Маруле

20.05.2022 12:33

Шта каже овај портпарол, чита како пише? ?

Name

055

20.05.2022 08:21

Све што се дешава "ниси обавијештен" или "спољни фактор" и слично,па ајде макните даље од хватања кокошара.Бивше Југословенске снаге безбједности биле су међу најефикаснијим у свијету.А тешко се знало ко је секретар-министау УП,а сада камера,изрежирана хапшења,шупља прича...Чим је шеф полиције стално у медијима значи не функционише...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

20.05.2022 08:24

Чисто сумљам, неко ко те хоће економски уништи има једноставно рјешење не отвара фирме у тој држави и неда ти кредите и помоћ, сматрам да је то припрема државе Србије за народ и изаћиће шта је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.05.2022 11:08

Како овај са таквим радарима то не спријечи? Џаба му клемпаве уши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

20.05.2022 22:24

Па он је поријеклом са мањаце гдје су се боли бикови (петар коциц описао) плус је комуниста а мањаца била цетницка у другом свет.рату.због тога и тито раселио и направио војни полигон.

Name

трагац

20.05.2022 13:19

Лажа и паралажа. Јова С. Поповић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

20.05.2022 19:39

Овај Лик је Луд. Цуди ме Да Александар Има овакве опанке око себе.лазне дојаве су Криминално дјело за Које треба да одговарају лица која цине ово.овај се Превисе Друзи Са Ратним Специјалцем Драганом Лукацем зато цесто звецка Орузијем и Ратом .ово су Болесници Тески који неби смјели бити на оваквим великим позицијама .Вулине Рат ти у куци био сваки дан дабогда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

21.05.2022 05:25

Није тетка из Канаде ,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.05.2022 05:29

Мој бозе,па докле висе оваквих на политицкој сцени

ОДГОВОРИТЕ