Dojave o bombama, vid specijalnog rata protiv Srbije

Dojave o bombama kojih poslednjih dana stiže na stotine su, prema oceni ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, vid specijalnog rata protiv Srbije, a napadi su organizovani i ne rade se samo iz jednog centra.

Srbija 20.05.2022 | 09:33
Dojave o bombama, vid specijalnog rata protiv Srbije

" Mi smo locirali oko 19 adresa sa kojih su te pretnje i dojave stizale i o tome smo obavestili i naše partnere u međunarodnoj zajednici i one zemlje iz kojih su napadi dolazili", rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Naveo je da se svi napadi ne mogu otkriti i da se sve ovo radi preko više stotina hiljada raznih servera.

Najteže je naći one počinioce koji odmah po napadu unište opremu i tada se dođe do zida, odnosno dođe se do adrese ali ne može da se dođe do računara sa koga je poruka poslata i sprave koja je to uradila koja bi eventualno mogla da se poveže sa nekim čovekom.

Prema njegovim rečima kontradiverzione ekipe stižu svuda, gde budu pozvane, a ova oblast je regulisana tako da rukovodilac bezbednosti u objektu kaže da li je potrebno ili nije uraditi pregled.

" Mi u sve veće i važne objekte svakog jutra pošaljemo ekipu koja za svaki slučaj pregleda ima li tamo nešto sumnjivo. Tako radimo sa mostovima, najvećim tržnim centrima, ustanovama i kada dođe pretnja mi već sa velikom sigurnošću znamo da je u pitanju lažna dojava", objasnio je Vulin.

Istakao je da su pretnje i dojave usmerene i da zemlju ekonomski oštete, jer, kao je rekao, kada je dojava u školi, roditelji napuste posao dođu po dete, a njihov posao trpi.

Kada se pak evakuiše tržni centar u njega mušterije više ne ulaze, a plate radnika i kirije moraju da se plate.

" Suštinski cilj svih ovih pretnji jeste da Srbija ne odlučuje samostalno i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. Svaki napad počinje sa rečenicom ''zato što niste uveli sankcije Rusiji'', mi ćemo uraditi ovo ili ono", rekao je Vulin i dodao da je ovo jasna poruka šta se očekuje od nas.

Ocenio je da su ovakve pojave bolest savremenog sveta sa kojom moramo da se nosimo i da je, kada je o Srbiji reč, napad organizovan i pokrenut sa jasnim ciljem, a tolika eskalacija napada nije zabeleležena nigde u svetu.

" Na njega se zalepe i razne psihopate, pa i maloletnici. Uhapsili smo i šest naših maloletnika koji su dojavljivali o podmetnutim bombama, a kada smo ih pitali zašto su to uradili, rekli su da ne znaju", naveo je ministar Vulin.

Dodao je da niko sa sigurnošću ne može da kaže da su ove dojave bezopasne i zato se one proverevaju, a od građana se očekuje strpljenje.

Vulin je istakao da je hiljade policijaca uključeno kako bi se postigla maksimalna bezbednost na Fajnal foru i da se na hiljade gostiju iz Grčke, Turske, Španije, koji povodom ovog velikog sportskog događaja borave u srpskoj prestonici, osećaju sigurno.

(Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Nije nego

20.05.2022 08:16

Šta ovi rade od naroda, ovo je dno dna, zar ima neko da vjeruje ovim smutljivcima.

ODGOVORITE
Name

re

20.05.2022 09:22

Valja reći narodu neke stvari a tri decenije mu sipao fekalije u mozak i trovao ljude.

Name

Marule

20.05.2022 12:33

Šta kaže ovaj portparol, čita kako piše? ?

Name

055

20.05.2022 08:21

Sve što se dešava "nisi obaviješten" ili "spoljni faktor" i slično,pa ajde maknite dalje od hvatanja kokošara.Bivše Jugoslovenske snage bezbjednosti bile su među najefikasnijim u svijetu.A teško se znalo ko je sekretar-ministau UP,a sada kamera,izrežirana hapšenja,šuplja priča...Čim je šef policije stalno u medijima znači ne funkcioniše...

ODGOVORITE
Name

Србо

20.05.2022 08:24

Чисто сумљам, неко ко те хоће економски уништи има једноставно рјешење не отвара фирме у тој држави и неда ти кредите и помоћ, сматрам да је то припрема државе Србије за народ и изаћиће шта је то.

ODGOVORITE
Name

Pa

20.05.2022 11:08

Kako ovaj sa takvim radarima to ne spriječi? Džaba mu klempave uši.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

20.05.2022 22:24

Pa on je porijeklom sa manjace gdje su se boli bikovi (petar kocic opisao) plus je komunista a manjaca bila cetnicka u drugom svet.ratu.zbog toga i tito raselio i napravio vojni poligon.

Name

tragac

20.05.2022 13:19

Laža i paralaža. Jova S. Popović.

ODGOVORITE
Name

Sloboda

20.05.2022 19:39

Ovaj Lik je Lud. Cudi me Da Aleksandar Ima ovakve opanke oko sebe.lazne dojave su Kriminalno djelo za Koje treba da odgovaraju lica koja cine ovo.ovaj se Previse Druzi Sa Ratnim Specijalcem Draganom Lukacem zato cesto zvecka Oruzijem i Ratom .ovo su Bolesnici Teski koji nebi smjeli biti na ovakvim velikim pozicijama .Vuline Rat ti u kuci bio svaki dan dabogda.

ODGOVORITE
Name

Da

21.05.2022 05:25

Nije tetka iz Kanade ,,

ODGOVORITE
Name

E

21.05.2022 05:29

Moj boze,pa dokle vise ovakvih na politickoj sceni

ODGOVORITE